torstai 3. elokuuta 2017

Tallin muutto liki valmis


Asuntoja tilalle
Kuten monet tietävät niin keväällä muutin nykyiseen tallitilaan. Nyt muutan siitä pois. Kapitalismi hoiti asian näin. Tilat tarvitaan rakennusliikkeen ansiotoimintaan. Tulee asuntoja.

Rahdinajoa
Kaksi kuukautta olen ja rahdannut tavaroita. Kuorma tai kaksi päivässä. Kohteena kylmä varasto kaukana maaseudulla. Työstökoneet sentään sain katon alle paremmin.

Vanhaa ja vähän uudempaakin
Tavaran määrä on melko mahtava. Pääasiassa moottoripyörien komponentteja. Vaihteistoja, moottoreita, runkoja ja kaikkea niihin liittyvää. Pääasiassa remontoituja tai remonttiin menossa.

Verstastila hakusessa
Mutta nyt ajattelin että kun saan muuton ensi viikolla päätökseen niin taidan vetää henkeä ainakin talven yli ja jopa ensi kesänkin. Pitää löytää hyvä ja varma paikka ennen kuin laitan tallin uudelleen pystyyn.

Kaikki projektit laitan seisomaan. Suojaöljy ja peite päälle. Levätköön rauhassa.

Ajovälineitä on
Taloudessa on neljä täysin ajokuntoista moottoripyörää ja auto joten kalustoa ajokauden reissuille kyllä riittää. Valinnanvaraa siis on.

Pyörät pääosin Kerholle
Osan kalustosta vien Kerholle säilöön mutta osa saa olla kylmässä varastossa varastoitumassa.
Latimolle kiitos muuttoavusta.

Tauko touhuissa
Pidän siis sapattivuoden ja se alkaa ensi viikolla. Keskityn moottoripyöräilyyn. Monet kesän parhaista kokoontumisista ovat vielä tulossa. Aloitan Guzzirallista. Sieltä Saariselälle. Tosin sikäläisestä kokoontumisesta en perusta. Matkailen ympäri Lappia ja tapaan tuttuja.

Viimeiset tälle vuodelle
Pari kutsukokoontumista kuulunee vielä valikoimaan ja pakollinen kesän viimeinen eli Savojärven Telttakokoontuminen. Se on niin liki että voi kuitata koko menneen kesän.

Kutsukokoontumiset ovat parhaimpia. Hienoja teemoja ja taattu porukka joilla asiaa toisilleen.

Vielä on ajosäätä
California 1400 saa siis mittariinsa muutaman tuhannen kilometriä ennen talvihibernaatiota. Ehkä myös California Adamant ja Centaurokin. Molemmat täydessä vedossa. Vain ahdettu Alkoholipyörä on katkenneen ahtimen hihnan vuoksi jäähyllä. Projektit jäävät vartoamaan tekopaikkaansa.

Morjestellaan kun nähdään!

Lisäys 05.08.2017
Kaksi kuormaa tavaraa pakulla varastoon. Jäljelle jäi vielä yksi kuorma sekalaista tavaraa ja siivousvälineet. Viimeksi pitää irroittaa kattovalaisimet. Kolme loisteputkivalaisinta. Todennäköisesti mahtunevat samaan, viimeiseen, kuormaan. Valitettavasti osa tavaroista jää ulos pressun alle. Yritän etsiä niille säällisen paikan ennen lumen tuloa.

Tämä talli oli loistava paikka: samanhenkisiä harrastajia lähiympäristössä kymmenittäin. Laitteita ja muita välineitä sai lainaksi ja neuvoja siirtyi suuntaan jos toiseen. Inspiroiva ympäristö, toisin sanoen.

Läpileikkaus koko talon toimijoista ei tosin ole kokonaan imarteleva: autojobbareita, uusnatseja ja epämääräisiä hiippareita outoine juttuineen ja imelältä haisevine savukkeineen. Lisäksi pari progebändiä ja tavan rokkareita liuta.

Eipä tullut aika pitkäksi. Kukaan ei puuttunut toisten tekemiseen. Kulttuurin kehto, tavallaan.

Jatkoa 06.08.2017
Nyt on haettu viimeiset työkalut ja muuta, sekalaisempaa, tavaraa. Vielä valaisimet, niiden johtimet, kaksi moottoripyörää ja mopo pitää roudata muualle. Sitten siivous niin tilan omistaja saa luvan olla tyytyväinen.

Väliaikaisissa varastotiloissa pitää tehdä hyllykköjen pystytystä, järjestelyä ja siivousta. Edellinen käyttäjä oli jättänyt niihin runsaasti omaisuuttaan. Suurin osa menee metallinkeräykseen ja sekajätteeseen. Siten syntyy kipeästi tarvittavaa lisätilaa. Siitä myöhemmin.

Jatkoa 07.08.2017
Valaisimet irti katosta ja auton kyytiin. Alkaa olla valmista.
Pieni kuorma autolla varastolle. Myöhemmin iltapäivällä hinasin Alkoholipyörän auton perässä Kerholle.
Nyt ei ole enää kuin Centauron siirto Kerholle ajamalla ja myöhemmin vielä Hondan siirto samaan osoitteeseen. Myös ajamalla. Myöhemmin vielä California 1400. Taitaa talvisäilytysmaksu olla melkoinen.....

Tilan tarvetta olisi
Kerholla oli jo California Adamant odottamassa syksyn ajoja. Nyt siis Alkoholipyöräkin siirtyi säilytykseen. Siitä meni taannoin ahtimen hihna poikki. Se piti olla yksi tulevan talven projekteista vaihtaa hihna ja laittaa uusi hihnankiristin hajonneen tilalle. Mutta homma siirtyy kunnes saan paikan tehdä kyseinen homma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti