sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

California 1400 GTS Paha naarmu lokasuojassa


Sattui vahinko
Onnistuin tyrimään pyörän kanssa niin että etulokasuojasta lohkesi reunasta pala ja tuli ikävä naarmu. Naarmua ei saanut korjattua mutta isoimman virheen, lohkeaman, sai peitettyä.

Bilteman kromia
Autotallia aiemmin siivotessa tuli vastaan noin metrin jämäpätkä muovista "kromi" reunalistaa josta ajattelin taivuttelevani lokasuojan reunaan koristelistan.

Kankeaa kaarteissa
Se ei ollutkaan helppoa sillä lista ei ollut erityisen herkkää taipumaan. Lista oli ollut jo hyllyllä pari talvea ja liimakin jo heikentynyt. Joten oikein joutava homma sunnuntai-illaksi ilman onnistumisvelvoitetta.

Naarmu jäi mutta lovi reunassa meni piiloon.

Mutkan taivuttaminen oli työläs.

Sormivoimin
Joko muovi oli vanhuuttaan kovettunutta tai muuten vain jäykkää joten jyrkän mutkan tekeminen oli näpeille kovaa. Mutta kun aikansa yritti niin taipuihan. Ensimmäisen version mutkakohta murtui. Listaa jäi vielä pätkä ylimäärästä joten katse pyörän takapäähän.

Lasikuituinen takalokasuojan jatke.
Loput listan pätkät löysivät paikkansa lasikuidun reunoilta. Joskus voisi paremminkin laittaa vaan ei tarvinnut roskiin heittää. Melkein hyvää listaa.

Käytössä kuluu
Pyörä alkaa jo olla jo hieman käytetyn näköinen mutta edelleenkin varsin siisti. Sivupaneelit ovat hieman kulahtaneet kuten tankin takaosakin. Toivottavasti lakkakerrokseissa on paksuutta että naarmut ja harmaantumat saa hiotuksi kirkkaiksi jälleen.

Listat sivulaukuissa
"Kromiset" tarralistat ovat kestäneet sivulaukkujen kansissa varsin hyvin vastakkaisista epäilyistä huolimatta. Polar Autovarusteessa tiesivät mitä myyvät kun kertoivat tarranauhan olevan varsin pysyvää. Yhden kesänkin kun kestänevät niin sivulaukkujen kannet ovat säilyneet naarmuitta. Jalan yliheitto kun tahtoo jo tässä iässä jäädä matalaksi. Ensi keväänä voi teipata uudet jos nykyiset eivät pysy. Kuva sivulaukuista ja listoista myöhemmin.

Matkalla pohjoiseen
Jos terveyttä kuljettajalla piisaa niin pyörä on nähtävissä Pyhäjärvellä Marjoniemen leirintäalueella 11 - 13 elokuuta. Siitä jatkan napapiirin tuolle puolelle. Kaikille Guzzeilleni olen näyttänyt Jäämeren ja Välimeren. Saa nähdä onko tämän vuoro jo nyt päästä pohjoiseen.

Lisäys 11.01.2017 
Kromilistakuume yllätti jälleen. Se ei ole kovin arvokasta, onneksi. Tällä kertaa Bilteman listaa. Siinä on ainakin hyvä liima.

Kokeilua
Laitoin listaa lisää etulokasuojan takaosaan. Kohtuudella sain sopimaan. Nyt vain en tiedä onko tämä ratkaisu pysyvä. Lisäksi metrin pätkä kromilistaa oli liian lyhyt. Jäi toiselta puolen viisi senttiä vajaaksi. Mutta ulkonäkö yhdeltä sivulta selvisi. Sikäli jos yleensä laitan koko listaa koko matkalle.

Lista liki koko kierroksen.

Ei paras
Valitettavasti edestä päin katsellen lokasuojan jatkeen osalta lista näyttää jotenkin oudolta. Mahtaisiko silmä tottua....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti