sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Rutakkoralli 2018

Tässä kuvia ja tunnelmia. Tekstiä, ehkä kuviakin, tulee lisää myöhemmin.
Suunnittelua Rutakkoa varten.

Kotoa lähdin California 1400 GTS:llä ja ajoin Kerholle. Pesin pj:tä odotellessa 1400 GTS:n pintapuolisesti. Siirsin varustuksen ja aiemmin hankitut tarvikkeet kylmiöstä California Adamantin tavaratiloihin. Siinä on sateelta suojattua tavaratilaa yli 200 litraa. Enemmänkin saisi tilaa jos vaivautuisi rakentamaan.

Olisi ollut muutakin menoa mutta koska Kerhon virallinen 30v kokoontuminen oli kysessä niin perustajajäsenenä katsoin velvollisuudekseni olla paikalla. LCR MC perustettiin vuonna 1988. Pääjuhla oli nimipäivänäni helmikuun 24. Tämä vuosi jatkuu juhlavuotena ja myöhemmin on vielä yksi nelipäiväinen kesäjuhla.

Jo yli 50v. Corona MC on järjestänyt Rutakkorallin parikymmentä kertaa. Paikka on vaihtunut ajan kuluessa kaksi tai kolme kertaa.

Matka oli lyhyt. Menomatkan tein nykyisen ja pitkäaikaisen LCR MC:n puheenjohtajan kanssa. Kaksi trikeä peräkkäin joista toisessa hinaantui asuntovaunu vetokoukussa. Itsellekin sellaista olen suunnitellut.

Majoitukset perjantaina päivällä odottavat yöpyjiä.

Kyseessä on low budget majoitus: pe.- su. yhteensä kymmenen euroa puolijoukkueteltassa. Muusta ylläpidosta kuten saunomismahdollisuus kolmena päivänä, kaksi aamiaista ja yksi lounas, bändit, vessat, liki koko ajan auki olevat maksulliset ruoka- ja juomahankintamahdollisuudet, järjestysmiehet, ensiapu, jne sisältyy 40 euron hintaan. Mikäli on oma teltta niin majoitus ei maksa erikseen. 
Lisäksi pitää muistaa että paikka on varattava hyvissä ajoin, ilmoitettava tapahtumasta viranomaisille, toimitettava ensin kaikki tarpeellinen paikalle, kuten kylmäkoneet, koota teltat, järjestää ruoan valmistus, jne ei synny ilman ihmisiä työtä ja ajankäyttöä.
Jälkeenpäin kaikki käytön jäljet on siivottava. Bajamajoille tilattava tyhjennys, puolijoukkueteltat purettava ja pakattava. Tyhjiä astioita, roskasäkkejä ym tarvekaluja on kuljetettava pois ja lajiteltava. Jopa tupakantumpit kerätään pois hiekkakentältä ja piha-alueelta. Mitään huomautettavaa ei saa jäädä sillä se vaarantaisi seuraavan kerran tilanvuokran. Toivolan tanssilavaa hallinnoi paikallinen metsästysseura.

Leiri täyttyy hiljalleen illan edetessä.

Sinisen laavun takana Rutakkopyöräni. California Adamant on hyvin kuljetuskykyinen. Kolmepyöräisellä on omat etunsa. Tavaratelineelle ei tarvinnut kiinnittää kuin jakkara ja makuualusta.

 Viihtyisää yhdessäoloa.

 Karaokea.

Leirialueen pääväylä illan hämyssä.

 Lentopallokatsomo.

Peliä aloittelemassa.

LCR MC voitti lentopalloturnauksen kuten monia muitakin kilpailuja. Pokaaleita tuli metrinen rivi. Lisäksi muistoesine 30 vuoden taipaletta juhlistamaan.

Pari harvinaisempaa pyörää.

Simo ja Simon eväs.

Palkintojen jako käynnissä.

Seurasin päivän pelit ja ruokailut sekä palkintojenjaon. Vielä olisi ollut bändi jota kuunnella tai jopa harrastaa rockliikuntaa.

Palkintoasiassa LCR oli menestyksekäs. Palkintoja tuli useassa kilpailuluokassa.

Rutakosta voitetut pokaalit.

 Seppä Antin takoma käytännöllinen muistoesine.

Koska ilta oli kaunis niin päätinkin tehdä toisin. Lähdin siis ajelemaan. Majoitusvarusteiden pakkaaminen ei kauaa kestänyt ja C. Adamant olikin selvästi ajelutuksen tarpeessa.

Sää oli perjantaina ja lauantaina puolipilvinen. Illat kuitenkin aurinkoisia. Ei palanut nahka. Teltassa oli jossain vaiheessa varsin kylmä: kamiina oli puuton eli oli syntynyt energiapula. Jouduin sytyttämään uudelleen uusilla puilla. Lämpöä riitti juuri sopivasti sillä aamuaurinko hoiti lämmittämisen siitä eteenpäin. Olin hereillä jo ennen aamukymmentä ja ehdin puuroaamiaiselle. Suurin osa mukanani viemistä kiinteistä ravintoaineista kulkeutuivat takaisin kotiin. Maanantaina lienee ruokana uunimakkaraa....

Hilkalle kiitokset kuohuviinistä. Seuraavalle reissulle otamme sitä mukaan vielä enemmän.

Ajoin vanhan Kuruntien kautta läpi Ylöjärven keskustan. Siellä oli menossa musiikkifestivaali Pöheikön Pölläys.
Tampereen keskustan tunnelin kautta kiertäen kotiin. Aika paljon oli väkeä liikkeellä Tornihotellin lähistöllä.

Olo oli kohtuullisen väsynyt. Ei unta tarvinnut kauheasti odotella.

Seuraava mielenkiintoinen kokoontuminen olisi 15 - 17 kesäkuuta Alavetelin Seljeksessä. Seljes Ajo on kyseessä ja Seljes Campingissä majoitus. Se olisi mukavan matkan päässä. Lähtisi aamupäivällä niin olisi hyvissä ajoin paikalla. Matkaan menee 4,5 - 6 tuntia riippuen siitä paljonko pitää taukoja ja mitä kautta kiertelee pikkuteitä.
Eiköhän minulla ole Pohjanmaallakin tuttuja ja jos ei vielä ole niin myöhemmin voi olla.

Seljes Ajo on entisen Kokko-Treffenin tilalle syntynyt tapahtuma. Viime vuonnakaan ei tainnut Kokkoa olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti