maanantai 14. syyskuuta 2015

Syysviikonloppu mökillä


Leppoisat kelit
Säiden suosiessa oli sää menneenä viikonloppuna yli odotusten: monta kylmenpää jaksoa on mökillä tullut vietettyä keskikesällä kuin syyskuun puoliväliin olisi edes uskonut.

Viimeiset kävijät
Tarkoitus oli kuitenkin laittaa mökki talviasentoon ettei viikonvaihde pelkäksi auringonpalvonnaksi mennyt. Se sisältää vesiputken vedon ankkurointeineen pois järvestä ja vesijohdotuksen tyhjentämisen vedestä. Vesipumppu piti myös tyhjentää ja nostaa sisätiloihin talteen. Myös viemärin hajulukkojen tyhjennys kuului operaatioon.

Kaikki talteen ja suojaan
Vene käännettiin nurin, pihatyövälineet vajaan, isot pihakalusteet peiteltiin ja pienemmät kärrättiin joko sisälle mökkiin tai vajaan.

Mukavia juttuja
Siinä ohella saunottiin pariin kertaan, tietysti grillattiin ja nautittiin virvokkeiden kera kahdesta näyttävästä auringonlaskusta järven taa lämpimässä illassa. Rinne on lännen suuntaan ja aurinko paahtaa siihen liki koko näkyvillä oloaikansa joten jopa rantakivet olivat lämpimiä. Vesi oli vielä 18-asteista.

Pikkuasiat myös huomioiden
Saunan vedenlämmitin tietenkin tyhjättiin ja sähkölaitteet suljettiin pääosin. Sähköhellan levyt voideltiin kevyesti ruokaöljyllä ruostumisen estämiseksi. Ja viistoista muuta pikkuhommaa.

Tarpeelliset tarvikkeet
Mökille kulkeutui myös tavaraa: Iso perhemallin pallogrilli jonka sain kerhokaverilta kun heidän huushollissaan siirryttiin perhemallin kaasugrillaukseen. Samasta osoitteesta myös, remontin alta pois, vähän käytetty ehyt kiuas. Mökin originaali on jo melko hyvin muuttunut korroosioksi. Tosin se toimittaa vielä ihan hyvin tehtävänsä mutta on melkomoinen puusyöppö. Kottikärryllä pitää liiteristä puuta rahdata että saunaan saa kunnon löylyt.

Laituri ankkuriin
Laituri sidottiin kiinni ettei jäät vie sitä keväällä. Ei ollut tarpeeksi työvoimaa käytettäväksi että sen olisi saanut maalle. Tarkoitus on kuitenkin uusia se lähitulevaisuudessa. Parempi kun katoaisi....

Vähempi kuvia
Valitettavasti ei ole kuvia kun kamerassani tuli heti alkuunsa muistikortti täyteen. Ehkä vaimon kamerassa on jotain...

Lisäys muutama vuosi myöhemmin
Rantaan on tullut uusi laiturin ja terassin yhdistelmä josta menee portaat järveen. Myös portaat jyrkkään rinteeseen on tehty. Mukavia ja kiireettömiä hommia vaikka huonoselkäinen ei niitä voinut kovin reippaalla vauhdilla tehdäkään. Vähän päivässä - paljon kuukaudessa -menetelmällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti