maanantai 8. toukokuuta 2023

Molemmat käyttöpyörät samassa tallissa

 

Polkupyöräilyä
Vajaat kolmekymmentä kilometriä tulee matkaa kun polkaisen Jaguarilla Kerholle naapurikaupunkiin. En aja lyhyempää reittiä keskustan kautta vaan kierrän Rajasalmen sillan kautta. Koko matkalla on siistiä pyörätietä ja alikulut eli ei tarvitse kovin väistellä muuta liikennettä. Toimi oli jo toinen tänä vuonna. Syksyllä sama toisinpäin. Jaquar saa levätä Kerholla syksyyn jolloin on vain toinen suunta kun Guzzit tulevat Kerholle talvehtimaan jos en sille sillä välin muuta käyttöä keksi. Venus Special korvaa sen lähipyöräilyssä Tampereen seudulla.

California Adamant trike
Oli jo liikenteessä nelisen viikkoa sillä mutta hakeakseni California 1400 GTS:n ajoin trikellä Kerholle ja ajoin 1400:sen kotitalliin. Nyt polkupyöräilin uudelleen Kerholle saadakseni trikenkin kotitalliin. Matka sujui isommin hikoilematta. Reitti kulkee Pirkkalan keskustan kautta Rajasalmelle ja siitä Ylöjärvelle moottoritietä noudatellen. Myös suorempaakin moottoritietä seurailevaa tietä pääsee mutta matkalla on julma mäki jota vältän. Siksi pitkä reitti on houkuttelevin.

Rajasalmelta Pispalan suuntaan. Oikealla näkyy muutama keskustan korkeampi talo. Pispalan ja keskustan välissä on Pyynikin Puisto. Etualalla muutama saari Pyhäjärvessä.

Rajasalmelta Nokian suuntaan. Valkoinen rakennus on yksi Pitkänniemen sairaalan rakennuksista.

Kerholla pesuhommia
Pesin California Adamantin vedellä ja pesuaineella ämpäri-harja-metodilla. En painepesurilla. Siinä kävi yksi jos toinenkin jutulla. Aina näitä "kylänmiehiä" riittää. Kuvia ei ole kun pocket-kamerasta akku tyhjyi. Korvaan kuvat eri aikaan otettuina.

Muuta päivän hommaa
Laitoin C. 1400:sen ohjaustankoon action-kameran. On siis tulossa sekä still- että liikkuvaa kuvaa joistain ajeluista. Kameran akku alkaa olla ikääntynyt. Pitänee tehdä kameran koteloon reikä latauskaapelia varten. Vesitiiveyden kanssa voi olla puuhaamista mutta säästyy kameran lataamisesta kun siihen pukkaa virtaa pysyvästi ajon aikana. Jonkilainen joustava kumihaitari jonka läpi johdinliitin kulkee aukon kautta kameran latausliittimeen. Ei liene vaikeaa.
 
Loppuviikko Hyvää Säätä
Taidan tehdä muutaman pikkureissun kuluvalla viikolla. Ainakin Viljakkalassa pitää käydä ja tehdä Kyrösjärven ympäriajelu. Myös Tyrväällä arvelin käyväni jossain välissä katsomassa onko Garage Café avattu. Viljakkalasta voinen mainita Bistro Viljattaren ja Kyrösjärven takaa Luhalahden Autohuolto jonka yhteydessä on asiallinen kahvio. Matkalla on Inkulan vanha ja uusi silta. Kuru, Ruovesi, Virrat ym. lähikylät -kunnat ja -kaupungit pitää katsastaa. Tiedän missä ns. ukkoringit kokoontuvat päivän asioiden pariin. Esim. Virroilla Teboilin kahviossa.

Jatkuu joskus lisäkuvien merkeissä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti