maanantai 8. toukokuuta 2023

Molemmat käyttöpyörät samassa tallissa

 

Polkupyöräilyä
Vajaat kolmekymmentä kilometriä tulee matkaa kun polkaisen Jaguarilla Kerholle naapurikaupunkiin. En aja lyhyempää reittiä keskustan kautta vaan kierrän Rajasalmen sillan kautta. Koko matka on siistiä pyörätietä ja alikulut eli ei tarvitse kovin väistellä muuta liikennettä. Toimi oli jo toinen tänä vuonna. Syksyllä sama toisinpäin. Kaksi pyörää kaksi reissua. Syksyin keväin. Jaquar saa levätä Kerholla syksyyn jolloin on vain toinen suunta kun Guzzit tulevat Kerholle talvehtimaan jos en sille sillä välin muuta käyttöä keksi. Venus Special korvaa sen lähipyöräilyssä Tampereen seudulla.

California Adamant trike
Oli jo liikenteessä nelisen viikkoa sillä mutta hakeakseni California 1400 GTS:n ajoin trikellä Kerholle ja ajoin 1400:sen kotitalliin. Nyt polkupyöräilin uudelleen Kerholle saadakseni trikenkin kotitalliin. Matka sujui isommin hikoilematta. Reitti kulkee Pirkkalan keskustan kautta Rajasalmelle ja siitä Ylöjärvelle moottoritietä noudatellen. Myös suorempaakin moottoritietä seurailevaa tietä pääsee mutta matkalla on julma mäki jota vältän. Siksi pitkä reitti on houkuttelevin.

Rajasalmelta Pispalan suuntaan. 
 
Tampereen siluetti lännestä päin
Vasen näkymä on Pispalan lounainen rinne ja haulitorni jonka edessä torahammas Pispan koulu. Pispalan ja keskustan välissä on Pyynikin Puisto. Melkoisen iso. Etualalla muutama saari Pyhäjärvessä. Pispalan ja Pyynikin taitteessa Näsinneula kaukana taustalla Näsijärven rannalla. Siitä, melko kaukana oikealla, on Pyynikin näkötorni. Musta torahammas on Hotelli Torni. Olisi saanut jäädä rakentamatta. Oikella on Kyttälän takana Areena ja sen kerrostalot. Kuvan ottamisen jälkeen on tullut muutakin tarpeetonta.

Rajasalmelta Nokian suuntaan. Valkoinen rakennus on yksi Pitkänniemen ex-sairaalan rakennuksista.

Kerholla pesuhommia
Pesin California Adamantin vedellä ja pesuaineella ämpäri-harja-metodilla. En painepesurilla. Siinä kävi yksi jos toinenkin jutulla. Aina näitä "kylänmiehiä" riittää. Kuvia ei ole kun pocket-kamerasta akku tyhjyi. Korvaan kuvat joskus eri aikaan otettuina.

Muuta päivän hommaa
Laitoin California 1400:sen ohjaustankoon action-kameran. On siis tulossa sekä still- että liikkuvaa kuvaa joistain ajeluista. Kameran akku alkaa olla ikääntynyt. Pitänee tehdä kameran koteloon reikä latauskaapelia varten. Vesitiiveyden kanssa voi olla puuhaamista mutta säästyy kameran lataamisesta kun siihen pukkaa virtaa pysyvästi ajon aikana. Jonkilainen joustava kumihaitari jonka läpi johdinliitin kulkee aukon kautta kameran latausliittimeen. Ei liene vaikeaa.
 
Loppuviikko Hyvää Säätä
Taidan tehdä muutaman pikkureissun kuluvalla viikolla mutta Moottoripyörällä. Ainakin Viljakkalassa pitää käydä ja tehdä Kyrösjärven ympäriajelu. Myös Tyrväällä arvelin käyväni jossain välissä katsomassa onko Garage Café avattu. Viljakkalasta voinen mainita Bistro Viljatar jota voi kahviona, välipalapaikkana ja viikonloppupubina suositella ja Kyrösjärven takaa Luhalahden Autohuolto jonka yhteydessä on asiallinen kahvio. Matkalla on Inkulan vanha ja uusi silta. Sieltä takaisin on useampikin reitti soraa tai asfalttia. Kuru, Ruovesi, Virrat ym. lähikylät -kunnat ja -kaupungit pitää katsastaa myös. Tiedän missä kylien ns. ukkoringit kokoontuvat päivän asioiden pariin. Esim. Virroilla Teboilin kahviossa. (Vaan niin kävi että Teboil katosi.) Kitusen Kievari on vielä olemassa. Äidinäiti oli sitä sukua.
Jatkuu joskus lisäkuvien merkeissä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti