maanantai 8. toukokuuta 2023

California 1400 GTS Sivu- ja takalaukut sisältöineen

 

Yksin tietäin kuljen
Otinpa nyt tämmöisen "lonely rider" teeman kun ei kyytiläisiä juuri ole ollut tyrkyllä. Perheenjäsen ei, kertomansa mukaan, pyörän päälle taivu. Se avaa ns. uusia maisemia sillä pyörän tavaratiloista ei ole nyttemmin puutetta. Kaikki tarpeellinen kulkee mukana eikä tule kapasiteetti edes täyteen. No, ehkä parin viikon reissu Pohjoismaissa vaatii jopa tankkilaukun asennuksen.

Vasemman sivulaukun pohjatilassa kulkee tarpeelliset värkit.

 
Lisäksi pieni nahkalaukku joka sisältää "tarvikkeita". Puukko on lisättävä.
 
Renkaanvaihtovälineet ja muut
Monesti oma apu on paras jos jonnekin metsävälille jää rengasasioiden kanssa. Niin on käynyt muutaman kerran ja silloin on pyörä ajamattomissa mutta kun etu- tai takarengas puhkeaa on toimittava itse. Käytännössä paikkaan itse. Joskus olen vääntänyt renkaan vanteelta ja silloin se on kevyt kuljettaa vaikka liftaten jos tarvitsee perusteellisempaa apua kuten renkaan "tossuttaminen" lämpöpaikkauksena. Aina ei sisärenkaattoman paikkasarja riitä. Tai sitten rikkoutunut rengas vanteineen matkaan. 

Painavat tavarat alimmaksi
Siksi isot vermeet sivulaukkujen pohjille. Niissä on pohjan muodossa lokonen johon mahtuu tavaraa niin että eivät vie tilaa sivulaukkujen sisälaukuilta. Niissä on, pääosin, henkilökohtaisia tavaroita kuten vaatteita ja hygienitarpeita. Joskus pitää mukaan mahtua murkinaa ja janojuomiakin.

Ensiapuvälineet
Nekin vievät parin kämmenenleveyden tilaa ja muutaman sentin paksuuttakin. Asustavat oikean puolen sivulaukussa erillisessä kassissa. Pienemmät työkalutkin omasta pikku kassistaan myös oikealla.

Oikean puolen sivulaukussa vas. työkalupussi ja oik. hygienia- ja ea. tarvikkeet.

Sadepuku
Paras toistaiseksi pitämään veden ja myös kylmän viiman ulkopuolella. Mutta tekstiilipuvun kanssa sitä ei tarvita. Matkassa kuitenkin kun nahoissa ajaa. Peräisin kahdeksankymmentäluvulta ja ehyt. Mitä muutaman paikkauksen olen tehnyt. Rukka merkiltään. Mahtuu pienempäänkin tilaan kun sen vain viikaa siististi. Kuvassa vain murjaistu laukkuun.


Osa sivulaukkujen sisäpusseista. Niillä on hyvä kantaa vaihtoasu ja muut hotellihuoneeseen. Tai telttaan.

Takalaukku kevyille tavaroille. Hieman lastaukseen liittyvää kuten kiinnitykseen ns. mustekaloja ja sidontaliinoja.

Kuvassa muutakin
Punainen kansio sisältää apukäynnistysakun. Siitä on ollut apua muille kun ei olekaan auto tai mp lähtenyt käyntiin. Ihan hyvä turva mutta ei ole vakituiseen mukana kun vie tilaa. Myöskään akkulaturi ei ole säännöllisesti matkassa. Varahanskat, kypärähuppu ja muita vaatteita kaiken varalta jos vaikka kamppeet kastuu. Teippirullakin näkyy olevan ja korvatulppia pussillinen. 

Muita varusteita
Ei pakollisia mutta muuten mukavia tai asioita helpottavia tai aivan mielenkiinnostakin mukana.

Kamerateline kytkinnestesäiliön kannessa.

Jäännöshappimittari eli lambdanäyttö jarrunestesäiliön kyljessä.

Erilaisia virran ulosottoja ohjaustangossa kameran, puhelimen, ym. laitteiden lataukseen.

Moottoriöljyn lämpömittari.

Muitakin mittavälineitä
Niitäkin on ja siirtelen aina kuhunkin pyörän matkaan millä satun ajamaan sillä hetkellä. Useimmat ovat pieniä ja huomaamattomia eivätkä vie tilaa mutta osaavissa käsissä saattavat pelastaa hankalastakin tilanteesta. 

Tähän, ehkä, tulee vielä jatkoa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti