lauantai 21. elokuuta 2021

Jaguarin uudet ketjut


Rutinaa ja naksahtelua
Käyttöpolkupyörässäni ryhtyivät ketjut rutisemaan joten suunta Biltemaan ja noin seitsemällä eurolla uudet ketjut.

Muutakin sanomista
Ketjuja vaihtaessani havaitsin että takanapa, Torpedo-merkkinen saksalaisvalmiste jo näin seitsemänkymmenen vuoden jälkeen on vikaantunut. Ei estä ajamista ja jarrutkin toimivat mutta vapaakytkin rutisee. Siis silloin kun ei poljeta eli lasketaan vapaalla alamäkeä.
Kytkin ei myöskään siedä polkaisua suurella voimalla vaan pyörähtää tyhjää ennen kuin tarttuu uudelleen ja pito pysyy jonkin aikaa. Tarkoittaa että jyrkkien mäkien nouseminen ei voimalla oikein onnistu. Pitää ryhtyä etsimään tilalle toimivaa takanapaa. Saattaa olla että selviää perusteellisella pesulla ja laakerikuulien vaihdolla. Onneksi on myös toinen pyörä: Venus Special yli sadan vuoden takaa. Venuksen kunnostusta.

Jaguar takanapa merkkiä Torpedo. (Fictel&Sachs)
 
Uudet Biltema-ketjut asennettuna.

Polkupyöräilyä omaksi ilokseni
Kävelyyn verrattuna polkupyörä laajentaa, erityisesti ajallisesti, liikkumista kaupungissa vaikka keskustaan en menekään pyöräillen vaikka sinne on vain kuusi kilometriä. Samalla tai lyhyemmällä matkalla tavoitan useita kohteita lähipiirissäni. Monet pienhankinnat tulee tehtyä pyöräillen kuten myös erinäisiin virkistyskohteissa vierailuihin. Samalla tulee kevyttä liikuntaa varsinkin paluumatkoista koska asun melkoisen mäen päällä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti