tiistai 7. huhtikuuta 2020

Autotallin siivous


Muun tekemisen puutteessa
Ei niin etteikö autotallin siivous tässä vaiheessa olisi hyväksi. Hieman piti ruoskia itseä sohvalta siivoushommiin. Viikko sitten lakaisin tallin lattialta ylivuotiset puiden lehdet ja irtsosoran pois.
Nyt otin teollisuuspölynimurin käyttöön. Sitä ennen tallista kaikki kulkuneuvot pois sillä autotalli ei ole kesäkaudella se vaan pyörätalli syyskulle asti. Siis liki kuusi kuukautta.

Muutakin roinaa lähti
Talven kertymiä kuten tyhjiä pakkauksia, joutilaita muovikasseja, vanhoja pölykapseleita ja lasinpyyhkimien sulkia. Samaan kyytiin polttolaitokselle lähti myös likaiset rätit, risoja ajokamppeita, vanhoja jalkineita sekä muuta satunnaista kertymää. Pari hyllymetriä vapautui.

Matto lattialle
Tällä kertaa, toistaiseksi, vain puolitoista metriä perinteistä räsymattoa. Sen päällä on mukava vaihtaa vaatteita. Kaksi Aaltojakkaran kopiota toimittaa perushommaansa istuimina.
Iso matto on olemassa joka täyttää yli puolet vapaasta lattiatilasta kunhan saan sen paikalle. Sitä ennen pitää varmistua ettei pyörissä ole nestevuotoja. Ettei joudu hetikään mattopyykille.

Tiistai +17 varjossa
Mukava oli puuhastella. Ei tullut kylmä eikä kuuma. Muutakin normiasiaa tapahtui eli uteliaita tuli katselemaan puuhasteluani. Se joskus rasittaa.
Osalla asujamistosta on negatiivinen mielipide ja tuovatkin sen esiin. Alussa oikein sanomalla mutta nyt vain kylmiä katseita ja naama rutussa. Enimmäkseen keski-iän ohittaneita vaimoihmisiä. Olen ottanut tavaksi pitää Kerholiiviä yllä kun puuhastelen tallissa tai sen edustalla. Se seuloo muut paitsi humalaiset.

Keskiviikkona keskipitkää
Ajokelikin oli kohdallaan mutta siirrän ajeluinnon sen sijaan keskiviikolle. Pitää käydä Markoa moikkaamassa Tammisillassa Varsinais-Suomessa. Omaa asiaa ei sinne juurikaan ole mutta jeesaan kaveria joutessani. Hänellä sinne on hyvin tärkeää asiaa.

Huomisesta asiaa myöhemmin
Yritän muistaa ottaa kuvia matkalta mennen ja tullen. Pitänee asentaa myös actionkamera ohjaustankoon. Telineen tein sille jo aiemmin. Pitäisi olla tukeva. Kohta se nähdään väpäjääkö kuva ja kuinka kuvanvakain on kuvassa mukana.

Pyörän asetukset
Pitää vielä käydä tallissa laittamassa pyörän kello aikaan ja muita asetuksia.

Kameran akku ladattu
Nyt vain siirto pyörään. Siinä ei pitäisi olla ongelmia. Otan kuvaa alkumatkasta videona ja matkalta kuvia satunnaisesti sekä actionkameralla ja tavallisella kameralla.

Vaikka on tiistai
Eipä taida olla kummoisesti väkeä Mustalahden satamassa pyörineen. Normaalisti olisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti