lauantai 28. maaliskuuta 2020

Vapaaehtoinen karanteeni


Kotona on hyvä
Mutta kylillä viihtyisämpää. Sen vuoksi olen laajentanut polkupyöräilyä ja jopa valokuvailua ympäristöön. Kaupunginautolla matkustaminen on jäänyt vaikkakin Rouva ajelee niillä mennen tullen töihin ja takaisin. Olen kyllä patistanut ja tarjonnut autoa kulkuvälineeksi sillä yksin liikkuessa ei tartu tai tartuta tautiin, mistäpä sen tietää, ketään tai itseä.

Moottoripyörä
Edelliseen viitaten eli auton käyttöön on tallissa nyt toinen ajoneuvo. Toisilla on kakkosauto. On ollut harkinnassa mutta mp tulee halvemmaksi. Liikennevakuutuskin on alle 50€ vuodessa. Kuitenkin 950cc kulkuneuvo. On niin vanha että kaskoa ei saa. Voin sillä ajella itse jos tarvitsen kulkuneuvoa. Polkupyörä on Kerholla kun noudin C. Adamantin kotitalliin. Pitää sekin noutaa sieltä pois. Todennäköisesti torstaina koska silloin on kerhoilta ja muitakin jäseniä juttukavereiksi.

Patistusta lisää
Jos Rouva kulkisi talouden autolla niin matkat käy nopeammin ja "puhtaammin" tietyltä kannalta katsoen. Liikennettäkin on varsin vähän.

Työtkin taitavat käydä vähiin
Itsellä työnteko on takanapäin eli toimeentulosta ei tarvitse lainkaan huolehtia. Kerran kuussa tulee tili kunnes ei enää tarvitse.
Rouva sen sijaan työskentelee palkkansa eteen. Työpaikallaankin tehdään järjestelyjä. Katsotaan miten tässä käy. Oletan että mitään suurta hankaluutta ei synny.

Kotonakin aika kuluu
On erilaisia audiovisuaalisia laitteita joista saa viihdettä tai tietoa ulos. Läppärinkin parissa saa aikaa helposti pari tuntia vierähtämään. Eniten kuitenkin viihdyttää ennen vuodenvaihdetta hankkimani Ortoperspekta tilaäänijärjestelmä. Siitä on hyvin miellyttävää kuunnella erityisesti klassista musiikkia jolle järjestelmä antaa runsaasti tilavaikutelmaa: on kuin olisi ihan orkesterin liki. Eri soittimet erottuvat omilla paikoillaan ihan eri tavoin kuin perinteisessä stereokuuntelussa. Toki nykymusiikkikin siitä kuuluu mutta tilavaikutelma jää vajaammaksi.

Mökille
Jos tulee vapaata aikaa runsaasti niin mökille lähtö on selviö. Siellä saa olla keskenään itsekseen keskellä korpea. Jos terveenä pysytään.
Kalastuslupa pitää hankkia. Mutta sitä ennen pitää mökki varustella. Siinä menee noin päivä reuhtomatta. Myös klapikuorma pitää tilata. Mökille kuskaan myös Philips stereolaitteet 60-luvun lopulta. Hifi-kaiuttimet B&O samalta aikakaudelta. Sopii hyvin mökin kalustoon.

Lisäys 30.03.2020
Noudin autolla polkupyörän Kerholta. Vaikka iltapäivä oli pitkällä oli siellä hyvin hiljaista: ei ketään. Kirjataan ylös tämä ilmiö. Kävin myös Verstaalla. Valmiiksi tehdyt työt ja tekemättömät työt odottivat noutajaansa tai tekijäänsä. Harvoin on klo 17 aikoihin kolmostiellä niin hiljaista kuin nyt. Kolme kuormuria ja muutama henkilöauto menossa itäisellä kehätiellä idän suuntaan 9 tai 12-tielle.

Keskiviikkona 01.04.2020
Tilipäivä. Ajoasun ostoa miettinyt mutta voipi olla että vanhoilla rytkyillä jatkan. Toistaiseksi haluttaa ajella ja nyt teillä on tilaa. Saa ajella ihan omaan tahtiin. Pitää vain laittaa eväät mukaan kun ei ravintolat ole auki.

Lievä snobi
Haluan syödä sellaisessa ravintolassa jossa on pöytäliinat pöydissä ja ruoka ja erittäinkin juomat tuodaan eteen haisteltavaksi ja maisteltavaksi ja käydään tarjoilijan tai sommelierin taholta kysymässä nautinnan alettua kohtuullisen ajan jälkeen että maistuuko, saako olla jotain? Valitettavasti sitä tapahtuu vain harvoin. Eläkeläisen tuloilla.

Torstai
Kerhopäivä. Kymmenen henkeä max. Porukkaa tulee yleensä jo klo. 16 jälkeen ja väki vaihtuu hiljalleen niin ei tule ylitetyksi maksimia. Klo 20 lähtee viimeiset.

Torstai viikkoa myöhemmin
Tilipäivä eilen. Pieniä hankintoja: säilykkeitä lasi- ja metallipakkauksissa. Lähinnä Pääsiäispyhiksi. Rouva hankkii syötävät. Kerhollekin ehdin. Siivosin California 1400 GTS:n sivulaukut ja takalaukun. Osa tarpeellista, vähän törkyä, pesuun meneviä varusteita sekä muutama pyörän osa.

Paljon keskustelua
Vaikka väkeä kävi illan aikana tuskin tusinaa niin sitä sitkeämmin olivat paikalle saapuneet paikalla. Asiaa ja asian sivusta. Enemmän jälkimmäistä. Kukaan porukasta ei tunne tai tiedä ketään jolla oli tai olisi edes todettu koronavirus. Ainakaan vielä.

Kuukautta myöhemmin eli Vapun aatonaattona
Säät edelleen viileitä. Viiden ja kymmenen asteen välillä. Pyörillä tullut ajetuksi vain reilut tuhat kilometriä ja nekin lähialueilla.
Torstaiset Kerhokäynnit, lyhyet päiväajelut itsekseen huvin vuoksi ja pyöriin totuttelemiseksi, Verstaalle menot ja tulot sekä muutama kauppareissu ovat olleet hyötyajoa.

Verstaalla
Lähinnä metallin työstöä eli moottoripyörien osien valmistusta. Nyt työn alla Buell johon tulee keulamuutos.

Vappusuunnitelma
Puistovappua suunnitellaan pidettäväksi grillauksen ja hillityn juhlimisen merkeissä taloyhtiön pihamaalla. Säävarauksella.

Virus piilossa keväällä -20
Koronaviruksen saastuttamia henkilöitä ei ole havaittu, ainakaan vielä, tuttavapiirissä tai edes kuultu että olisi tutuntutuillakaan.

Uudenvuoden aatonaattona 2021
Virusta on löytynyt niin sukulaisista kuin tuttavista ja tietenkin kaverienkavereilta.
Omalle kohdalle ei ole osunut, ainakaan vielä. Kolme rokotusta: maaliskuussa, toukokuussa ja joulukuun alussa ja samalla flunssapiikkikin. Puolisolla kaksi piikitystä. Saanee kolmannen joskus keväämmällä. Molemmat olemme olleet terveitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti