torstai 4. huhtikuuta 2019

Verstas: pesupöytä


Varhaisempi juttu pesupöydästä.

Ehdottoman tarpeellinen
Pesupöytä pitää saada mobilisoitua eli sitä pitää kyetä liikutella. Jalkoihin laitoin pyörät alle. Samalla korkeus kasvoi hieman. Siitä on etua. Ryhti on parempi kun pesee osia ritilän päällä. Suoraselkäisesti.

Pesuaineen kierrätys
Ennen pesuainesäiliö, katso linkki yllä, oli lattialla. Nyt rakensin mahdollisimman alas tason jonka päälle tulee hieman matalampi säiliö. Viereen tulee toinen säiliö jossa on puhdas pesuaine. Tai ainakin puhtaampi sillä käytetty pesuaine valuu pesukaukalosta säiliöön josta seisonut ja siten hieman puhdistunut käytetty pesuaine siirtyy toiseen säiliöön josta se pumpataan pesukaukaloon.

Pesuaine
Käytän sitruunahappoa ja vettä pesuaineena. Se ei ole nopeinta mutta ympäristöystävällistä eikä haihdu helposti. Ei siis hajuhaittoja. Mieto "hedelmäinen" tuoksu leijailee pesun aikana.
Kädet ja silmät pitää suojata. Paljaalle iholle ei rasvaa irrottava pesuaine ole hyväksi lainkaan. Nitriilihanskat ovat tarpeelliset samoin kuin suojalasit.

Hitsausta ja puutöitä
Hitsasin nelikulmaisesta hk-putkesta kehikon heti pöydän pyörien yläpuolelle jonka päälle kiinnitin puulevyn neljällä pultilla. Sen päällä ovat säiliöt. Kaikki liikkuu samojen pyörien varassa. Liikuntakyky on tärkeää sillä "toimitilani" laajuus on hyvin rajattu. Kesällä pesupöydän voi siirtää vaikka ulkotiloihin.

Jatkuu reilun viikon päästä
Kuvia tulee kun saan pöydän valmiiksi. Sitä ennen pidän pienen kevätloman. Vain hieman yli viikon mittaisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti