tiistai 2. huhtikuuta 2019

Verstas: pyöränostimen korjausta


Vanhasta osat varisevat
Kirjaimellisesti, sillä pyöränostimen nostopöydän rajakytkinten spiraalijohdin oli ajan kanssa hajonnut. Sen kumipinnoite on kovettunut ja varissut osittain pois.

Rapea johdin.

Irtipois
Johdin piti tietenkin irrottaa korjausta varten. Olisi ollut jotain kaupallistakin spiraalia ollut kaupan kuten metsäkoneen lisävalon spiraalijohdin. Maksoi hieman liikaa. Päädyin ostamaan vulkanoituvaa teippiä yhden rullan. Muutaman euron ostos.

 Laitteen kytkennät.

Releet ja liitokset
Johdin jossa on vedonpoistaja ja sen mutteri on avattu on se jonka johdin on vikaantunut. Sisältää kaksi johdinta ja kaksi muovista kierrejousta jotka menevät pöydän rajakatkaisijoille.

Pöydän liikkeen rajakatkaisin sen alapinnassa. Kytkentä.

Turvalaite
Harmaa on itse pöytää ja keltainen on pöydän reunaa kiertävä suojalaite. Jos siihen koskee pöydän liike pysähtyy.


Näin johtimesta irtosi kuoriosa.

Kaikki mureni
Johtimesta irtosi aivan kaikki pinta. Johtimen kuoren sisällä on kaksi johdinta ja kaksi muovikierrettä. Jälkimmäiset tekevät spiraalimuodon.

Tiukalle
Pingotin johtimen kahden viilapenkin väliin ja kiersin siihen vulkanoituvaa teippiä. Se pysyy vetreänä jonkin vuoden. Riittää minulle. Noutaja tulee jossain vaiheessa. Mutta ei sähköiskusta.

Uudelleen pinnoitettu spiraalijohdin.

Neljä kerrosta
Koko matkalla on kaksi kiertokertaa puolen teipin levyisiä kierroksia eli yhteensä neljä kerrosta. Vähintään. Kiinnityskohtiin kiersin enemmän. Niistä kohdin alkuperäinenkin oli alkanut murtumaan.

 Pyöränostimen koneikko. Made in Italy.

Kaikki pelaa
Testasin nostimen laskemalla sen ala-asentoon, nostamalla ihan ylös ja pysäyttämällä sen kesken liikkeen koskemalla turvalaitteeseen eli pöytää kiertävään kehään. Tulos tyydytti.
Pöytä on yli 20 vuotta vanha.

Heti käyttöön
Ajan California Adamantin Kerholta Verstaalle ja suoraan pukille että pääsen tekemään siihen koneremontin ja perävaihteen rattaiden vaihdon. Matkaa on pikkukatuja myöden noin kaksi kilometriä. Matkalla kahvit Shellin baarissa.

Toimii vielä
Nostin on pelannut toistaiseksi moitteitta. Sen päällä tehty pyöräremonttikin on edennyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti