sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Blogin siistintää ja historiaa


Blogi
Olen kirjoittanut säännöllisesti yli kymmenen vuotta tekemisistäni ja tähän nimenomaiseen blogiin lähes kymmenen vuotta. Silloin alussa pohjan toimittaja oli eri kuin nyt. Sieltä ehdin pelastamaan joitakin vanhoja juttuja tänne.

Vanhin juttu
Ensimmäinen juttu on huhtikuulta 1996. Sen jälkeen on taukoja ja säännöllisempi muistiinpano alkaa vuosituhannen vaihteesta. Alkupäässä juttuja on harvemmin kuin kerran kuussa mutta 2010 alkaen enemmän kuin juttu per viikko lukuun ottamatta kesäaikaa ja talvella erityisesti pidempien pyhien vaikutusta. Tässä vanhin.

Melkoinen juttumäärä
Tarinoita on pitkästi yli tuhat. Muutama sata vielä julkaisemattomia tai keskeneräisiä.

Mainokset puuttuvat
Ei vilkkuvia tai päälle käyviä mainoksia. Toki niillä, periaatteessa, voisi tienata mutta sellaiseen en koe tarvetta.

Kuvat
Niitä alkoi ilmestyä juttuihin enemmän kun hankin digikameran. Sitä ennen piti skannata paperikuvista digitaalinen versio. Kuvia on paljon ennen digiaikaa mutta pääosin diakuvia. Nekin pitäisi skannata joskus.

Toistoa
Samasta aiheesta voi olla kaksi tai useampiakin juttuja. Jos niiden aikaero on suuri eli ovat kirjoitetut vuosien väleillä olen niiden antanut olla. Aina en muista itsekään olenko jo aihetta käsitellyt.

Itselle muistiinpanoja
Blogi on pääosin julkinen ja sitä voi kommentoida. Monenlaista asiaa on tullut tehdyksi ja oman muistin tueksi kirjoitettu.

Ohjeita, tapahtumia ja havaintoja
Monenlaista on tullut kirjoitetuksi. Pääosin tekniikkaa ja hieman matkajuttuja.
Pyrin siihen että tekniset artikkelini ovat tosia eli niihin voi teknisen sisällön puolesta luottaa. Olen kirjoittanut myös tekemistäni virheistä, vähän muidenkin mutta osa jutuista on vain tapahtumisen tosittamista lukijalle.

Yhtenäinen ulkonäkö
Tekstin fontista ja sen koosta on kritiikkiä tullut. Siihen en ole reagoinut. Kuvistakin on valitettu. Tai niiden puutteesta. Aina ei muista, ehdi tai kuva epäonnistuu. Valitan.
Nyt likimain kaikki yli tuhat julkaistua artikkelia on oikoluettu, korjattu, kuvat suurennettu, mikäli mahdollista ja paikoin tarinaa lyhennetty. Osa alkuperäisestä tiedosta on poistettu.

Hakusana
Blogissa on sanahaku. Selaamaan ei näin isoa artikkelimäärää kannata lähteä. Hakusana rajaa hakua ja osumatarkkuus on parempi. Synonyymejä tai/ja asiaan liittyviä hakutermeja voi yrittää myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti