maanantai 11. helmikuuta 2019

Mahdollinen uusi verstastila


Taustaa
Yli puolitoista vuotta olen ollut ilman harrastetilaa. Tosin omalla Kerholla on voinut tehdä pikkuasioita. Mutta raskaampi huolto-, korjaus- ja asennustyö ei oikein ole mahdollista siellä. Saati metallin koneistus ja hitsaus. Eikä ole mahdollista käyttää omia työkaluja ja -välineitä. Pyörät ovat vain lämpöisessä talvisäilössä. Ja jatkavat olemistaan sillä nyt katsotussa paikassa ei ole pitkäaikaisia säilytystiloja juurikaan.

Haku päällä
Olen kysellyt useammalta taholta harrastetilaa. Tiloja on tarjolla. Yleensä tarjotaan talliosaketta vuokralle. Jos sellaisen haluaisin niin ostaisin sen. Sellainen tila on liiankin iso ja melkoisen arvokaskin. Nyt olisi tarve vain noin 20 neliömetrin tilasta. Korkeus kolme metriä.

Rajoitteita
Monessakaan paikassa ei saa tehdä kaikkea. Esimerkiksi tulitöitä johon hitsaaminen ja teräksen leikkaaminen lasketaan. Joissain paikassa ei olisi saanut tehdä kuin 09 - 15 välisenä aikana. Jossain paikassa ei saanut ottaa moottoriajoneuvoja sisätiloihin.

Työvälineet katon alle
Olen etsinyt noin puolen vuoden ajan sopivaa tilaa jossa voi huoltaa ja korjata moottoripyöriä. Työkaluja on runsaasti. Paineilmalaitteita ja metallin työstökoneita enimmäkseen. Lisäksi käsityökaluja ja mittavälineitä. Hydrauliprässi ottaa oman tilansa. Lisäksi pesuallas ja hiekkapuhalluskaapit.

Nosturipaikka
Tärkeää on saada paikka pyöränosturille. Se on ensimmäinen edellytys miellyttävälle työskentelylle. Myös aikaa kuluu vähemmän. Tila on noin puolet siitä mihin olen tottunut.

Ylimäärästä eroon
Osasta kalustoa pitää päästä eroon eli moottoripyörä tai kaksi tulee myyntiin.
Ompelukoneen voin myydä myös pois.

Vanha varasto
Sille on tarjotussa tilassa vain vähän tilaa. Lähinnä hyllymetrien muodossa. Jostain pitää vielä löytää varastotilaa. Nykyisen varaston vuokrasuhde umpeutuu lähiaikoina. Tilan tarvitsee sen omistaja.

Myyntiin
Joitakin "aarteitani" voin laittaa myyntiin kevään tullen. Lähinnä italaisvalmisteisten moottoripyörien osia ja katteita.

Yksi hyvä tila
Kävin katsomassa tänään erästä tilaa. Vaikuttaa lupaavalta eikä verollinen vuokrakaan ole mitenkään ylittämättömän suuruinen. On myös ns. synergiaetuja. Tiloissa työskentelee harrastuksekseen muutama muukin motoristi. Vessa, kahvio ja muuta yhteistä tilaa. Myös pesupaikka sisällä.

Tuliterä halli
Tarjottu tila on juuri valmistuneessa hallissa. Siistiä on ja lattian epoksi kiiltelee. Olisikin ensimmäinen kerta kun pääsisin uuteen ja suht vakiolämpöiseen tilaan tekemään harrastusta.

Matkaa
Kyseinen tila on noin kahdenkymmenenviiden kilometrin päässä naapurikaupungissa. Matka ei ole ylittämätön ja valtaosaltaan moottoritietä. Kesällä se ei juurikaan haittaa mutta talvella ei ole mukava kulkea moista matkaa. Ainakaan säännöllisesti. On sen verran syrjässä bussireitiltä että matkaan menee sillä menetelmällä liikaa aikaa ja joutuu kävelemään pitkähkösti.

Julkisilla kulkuneuvoilla
Bussilla matkaan menee noin puolitoista tuntia. Alkupäässä puoli kilometriä kävelyä pysäkille, perillä kaksi kilometriä kohteeseen. Sama takaisinpäin. Ei mahdotonta mutta aika lailla kuluu aikaa. Ehkä poikkeustapauksessa kun on ajoneuvon nouto tai vienti kyseessä. Bussikyyti on melko edullista.

Jatkuu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti