perjantai 27. huhtikuuta 2018

Hätätilatyökalu numero 2


Kevätkiire
Kun kevät koittaa ja tiet kuivaa tulee kiire tai muuten vain pitää saada moottoripyörä tulille ja ja tielle. Muutenkin voi olla tarve nopeaan toimintaan. Yleensä tarvitaan jotain erityistä osaa tai työkalua sen asentamiseksi.
Usein silloin on sunnuntai tai jokin muu este löytää tai saada käsiinsä sopiva osa tai työkalu. Tässä edellinen hätätilatyökalu.

Tälläkin kertaa sellainen piti tehdä. Satuin olemaan Kerholla kun asia konkretisoitui: kaverin moottoripyörän toisiovedon etummainen hihnapyörä pitää irrottaa.

Avattava mutteri on 48 mm avainkooltaan ja se on noin 15 cm pitkän akselin juuressa. Kerholla oli sopivaa paksuseinäistä teräsputkea.

Pitkä hakukierros
Työkalua varten löytyi hylsy HongKong-tavaratalosta. Hintaa sille tuli 90€ sillä mukana piti ostaa koko hylsysarja. Sitä ennen oli käyty Puuilo, Motonet, K-Rauta ja IKH. 48 mm ei ole normaali avainkoko mutta vastaa tuumapuolella melko lähelle jotain kokoa. Itse en ole kovin innostunut ulkomaanmitoista. Niitä kyllä paljon olen käpistellyt Hornetteja tehdessä sekä eräissä kiinnitinryhmissä yleisilmailussa ja avaruusaluksissa.

Työhön käsiksi
Hylsy katkaistiin ja siihen hitsattiin pätkä putkea ja putkeen puolen tuuman vääntiöllä toisesta työkalusarjasta oleva 28 mm hylsy. Näin syntyi työväline.

Hätätilatyökalu kahdesta suunnasta.

Avattava mutteri.

Hätätilatyökalu työssään.

Ulkonäköseikka
Kaunishan se ei ole. Jos olisi ollut sorvi käytössä niin siitä olisi saanut hyvinkin ammatillisen näköisen. Työnsä se tekee näinkin.

Kyseessä H-D FXH.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti