maanantai 16. tammikuuta 2017

California 1400 GTS Lisävalotelineen valmistus, lisäpitkät ja sumuvalot. Jatkoa 2

Osien muokkausta.

Kopiot
Sain lisäpitkien "Biltema Bates"-koteloihin sovitettua e-hyväksytyt sumuvaloumpiot. Homma oli helpompi kuin arvelin. Piti tehdä muutama sovitusosa.

Vilkut, ajovalot päiväajovaloineen, lisäpitkät ja sumuvalot.

Lisää pituutta
Suuntavilkuille saisi olla pidemmät varret. Pitääkin tutkia miten saan niihin jatkoa. Vilkut saisivat olla kooltaan isommat.

Asetelma sivulta.

Sijoitteluprobleema
Sumuvalot alinna. Saisivat olla vieläkin alempana mutta käytännössä se olisi vaikea toteuttaa. Ainakaan siististi.

Biltemasta
Lisävalojen kotelot ovat identtiset. Myös suuntavilkkujen kotelot ovat kovasti saman oloiset. 

Hieman eri kuvakulmasta.

Kytkentämietteitä
Taas lisääntyi ajokuume. Keväällä ei paljoa lisävaloja tarvitse jos ei sitten tule suuria sumuja. Sumuvaloja voinee myös käyttää päiväajovalojen sijasta tai niiden kanssa. Se vaatii lisää johdotusta ja releen.

Itsenäinen takasumari
Myös takasumuvalon kytkentää voisi miettiä niin että sen voisi sytyttää riippumatta etusumuvalojen toiminnasta. Pitää piirrellä hieman viivoja ruutupaperille. Vasemman sivukotelon alla on runsaasti tilaa minireleille. Kerrottakoon että valot toimivat jo mutta kytkennät ovat hyvin yksinkertaisia.

Vilkkupitkät
Pitkille lisävaloille olisi kiva laittaa vaihtovilkkurele. Taajaan vuorotellen vilkkuvat valot olisivat hyvät huomionherättäjiksi. Tosin lainsäädäntö taitaa olla toista mieltä.

 Kolmiasentoinen valintakytkin ohjausakselin vasemmalla puolella.

Kytkentäperiaate
Eteenpäin käännettynä palaa sumuvalot, keskellä 0 ja takana lisäpitkät. Lisäpitkät eivät pala muulloin kuin varsinainenkin pitkä valo palaa. Myös pitkien vilkautuksella lisäpitkät välähtävät mutta ei silloin kun sumuvalot palavat.

Liitin hankalasti
Kuvassa näkyy myös liitin jonka tulen eliminoimaan, tinaamaan johdot yhteen ja päällystämään kutistesukalla.

Takasumuvalon kytkin sivupaneelin etureunassa.

Niukasti asennustilaa
Pyörässä on paljon erilaisia paneeleja ja muotolevyjä mutta vain harvassa paikassa on tyhjää tilaa. Vasemmasta sivupaneelista löytyi riittävästi tilaa ja kytkin on sen verran sivussa että vahinkokytkentää ei synny.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti