keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Takasumuvalon kierrätys-led versio


Taakse vasemmalle
Jonnekin takakaatumaraudan vasempaan laitaan sen alapuolelle kiinnitän tämän kapineen. Olen saanut henkilöauton pari kertaa törmäämään pyörääni. Toivoakseni niin ei käy koskaan enää. Ainakaan sumussa ja pimeässä. Tilanne on harvinainen mutta loppukesästä ja syksyllä se voi olla hyvinkin mahdollista.

Liitin ja lamppuaihio
Tarvetta varten hankin pari SuperSeal liitintintä ja Talmu-merkkisen sumuvalon. Kyseessä on halpistuote jossa 21W hehkulankapolttimo. Koska käytettävissäni on runsaasti kiinalaisia halpis-led-valoja päätin hylätä alkuperäisen hehkulankapolttimon ja sen heijastimen.

Perusratkaisu.


Ledeillä valotehoa
Yksi syy valotekniikan muuttamiseksi on että led-valot ovat pitkäikäisempiä ja virran kulutus on murto-osa hehkulampun kulutuksesta. Jälkimmäinen asia tässä yhteydessä on enemmänkin teoreettinen. Sähköä kyllä riittää. Mutta kaikki kulutus näkyy polttoaineen kulutuksessa. Pyörässä on tehokas autotyyppinen hihnavetoinen laturi ja kohtuullisen iso akku.

Korvaava valosysteemi asennettuna.

Valon testaus.

Rakenne valmis. Valaisin on e-hyväksytty.

Kiinnike taa
Seuraavaksi on keksittävä kiinnitys takakaatumarautaan. Asensin SuperSeal-liittimen johtimeen. Lopullinen asennus lienee helppo kunhan keksin miten kiinnitys tapahtuu.

Kytkentä
Asennus vaatii yhden on-off-kytkimen ja toista metriä johdinta sekä yhden maadoituksen. Eiköhän se tapahdu ennen kevättä...

Jatkuu asennuksen merkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti