maanantai 24. lokakuuta 2016

California 1400 GTS Takakaatumaraudat sivulaukkujen suojaksi osa 5

Edelliset vaiheet.

Metallin taivuttelua piti jatkaa. Kävin hakemassa 25 x 5 mm lattarautaa kolmella eurolla. Sitä tuli paljon ylimääräistäkin mutta tähän asti on kaikelle ollut käyttöä.

Tästä latasta taivuttelin kaksi parinkymmenen sentin pätkää kaatumarautojen etupäiden toisiksi  kiinnikkeiksi. Ne toiset syntyvät putkesta ja parista sorvatusta alumiinipalikasta. Kiinnitys on joustava kumiholkkien välityksellä.

Myös takaraudan ja sen osat jotka kannattavat takalokasuojan jatketta laitoin malliksi kiinni tulevaa osien sovitusta varten. Siinä on vielä hitsattavaa.

 Kaatumarautojen etupään kiinnikkeet.

Taivuttelin kaksi identtistä rautaa. Ne kokevat vielä hieman muodonmuutosta: pari reikää lisää, viimeistelyä ja maali päälle.
Näiden tekeminen otti useamman tunnin ponnistelut. Kiinnityspaikka on ahdas ja piti katsoa tarkkaan että raudat eivät estä liikkuvien osien liikettä tai edes raavi niitä. Nämä osat jäävät lähes näkymättömiin.

 Alkuperäisen takakaaren korvaaja.

Takakaari on kiinni sivulaukkujen telineessä. Se ei siis ole kovin tukevassa paikassa eikä ehkä kestä pyörän painoa jos se kellahtaa. Se on kuitenkin tukevampi kuin alkuperäinen. Kaatumarautojen takapäät tulevat lisäksi yhteen toistensa suhteen. Siten saan mahdollisen kaatumiskuorman rasittamaan molempia puolia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti