lauantai 22. marraskuuta 2014

Sisustusaihe Kivipystille jalka


Muille ei kelvannut
Kotitilani nurkista, sukulaisten luona käynnin yhteydessä, löytyi vanha ja ruosteinen valurautainen jalka. Lieneekö ollut pikkupöydän jalka tai kukkajalusta, en tiedä. Kukaan ei sitä halunnut vaivoikseen. Roudasin sen mukaan vaimon pyynnöstä, hiekkapuhalsin ja maalasin vaimon haluamalla värillä.

Veistoksen jalka
Se kuulemma sopii hyvin vaimon rahalla hankkiman kiviveistoksen jalustaksi. Koska hiekkapuhalluslaitteet ovat olemassa ja paukkupullomaalia myydään nurkan takana Biltemassa oli homma sinällään helppo toteuttaa. Vielä pitää kivipysti kiinnittää jalustaansa. Luulisin että Sika-kitti tai vastaava liima-aine toimii tarkoitukseen. Kiveen en uskalla reikää porata vaurioiden pelossa.

Valurautajalka.

Tukeva eikä keiku
Varmaan jalka on jonkin tyylilajin edustaja. Muodot ovat kuin jonkin eksoottisen kasvin muotoja. Ei mitenkään huipputarkkaa työtä mutta seisoo kyllä tukevasti mikä on yksi kolmijalkaisen rakenteen etuja. Neli- tai useampijalkainen ei aina seiso tukevasti vaan saattaa heilua epätasaisella alustalla. Tämä ei tee edes sitä. Kenottaa vain.

Kivipysti jalustallaan.

Jalka toimessaan
Jalka hyvin tumman viininpunainen ja kivipysti tummanvihreä, äkkiä katsoen lähes musta. Salamavalo hieman vääristää heijastaessaan kapeammalla spekrillä värejä linssin suuntaan. Mukavaahan näitä on tehdä vaativampien harrastehommien lomassa.

Seuraavaksi on vanhan työkalulaatikon entisöintiä tiedossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti