tiistai 31. heinäkuuta 2007

Jacuzzin valmistus omana työnä

Repen kanssa yhdessä touhuttuja projekteja on useita. Tässä niistä yksi.
Valmistimme porealtaan.
Itse olin siinä mukana ideoimassa sekä valitsemassa materiaalin ja valmistusmenetelmän.
Koska valmistettavana oli vain yksi kappale, katsoimme että mallia tai muottia ei tarvita vaan oikaisemme sen asian suhteen.
Pieni kauppakierros piti tehdä: Uretaanilevyä muutama neliömetri, kuumaliimapistooli ja siihen puikkoja, polyesteritäytettä, kudottua lasikuitukangasta parikymmentä metriä ja saman verran kiloissa polyesterihartsia.
Piirustukset teki Repe 3D-ohjelmalla ja sen mukaan leikkasimme uretaanilevyn sopiviksi kappaleiksi jotka liitettiin kuumaliimalla yhteen. Tämän ympärille laminoitiin hartsilla kuitukangas ja allas oli rakenteeltaan valmis. Hartsin kovetuttua kokonaan allas sai maalin pintaansa. Asianmukaisiin kohtiin liimattiin liukuesteitä.

Repen 3D-suunnittelutoimisto.

Tuleva sijoituspaikka. Tilaa neljälle henkilölle.

Repe sirkkelöi uretaanilevyjä piirustusten mukaan.

Ja minä liimaan osia yhteen ja muotoilen.

Tämän näköinen tuli mallista.

Samalla se on muotti, lämpöeriste ja runko. Päälle hartsia ja lasikuitukangasta.
Pohjassa on korotus istumakohdissa sekä askelma toisessa kyljessä.

Toinen rakentajista koekäyttää kuinka poreet toimii.

Ammeen ympärillä ei ole kaiteita. Ei edes altaan askelman kohdalla vaan katosta riippuva köysi hoitaa kaiteen tehtävää. Toimii erinomaisesti. Innovaatiosta kiitokset Jämsään Weltti V:lle.


Läpiviennit toteutettiin laminoinnin välivaiheena siten että sisäpuolen laminaatin kovetuttua uretaania leikattiin ulkopinnasta pois että saatiin kartiokas upotus jonka yli, muotoa noudattaen, laminointiin ulkopinta. Siten läpivientien kohdalla ei ole kuin pelkkää lasikuitua johon on helppo tehdä reikä ja tiivistää läpivientiholkki. Rakenne on itsekantava.

Tekovaiheesta löytynee kuvia myös laminoinnin osalta kun vähän etsimme. 
Repe suunnitteli itse vedenkiertojärjestelmän vesi- ja ilmapumppuineen sekä järjestelmän jolla altaan veden pinta pysyy vakiona kun henkilö tai henkilöitä laskeutuu altaaseen. Altaan tilavuus on noin 600 litraa ja jos sinne laskeutuu neljä keskimäärin satakiloista henkilöä yhtä aikaa niin  noin neljäsataa litraa vettä tulvii altaasta viemäriin. Repe kertonee itse tästä tekniikasta kunhan kerkiää tai haluaa.

Kesäisin poreallas on tyhjänä koska takapihalla on uima-allas.

Lisää aiheesta: klikkaa tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti