tiistai 22. toukokuuta 2012

Jacuzzin jatkokehittelyä osa 1.


Toimii
Porepalju on huolellisesti protoiltu ja hyväksi havaittu ja ennenkaikkea -koettu. Paljun vesipumppuna toimi protovaiheessa polttomoottori-vesipumppu yhdistelmästä riistetty pumppu ja 2,2 kW kolmivaihemoottori.  Rakennelmasta mainittakoon, että moottori on kokonaan galvaanisesti erotettu pumppuosasta.

Galvaanisesti erotettu
Moottori vie pumppua moniuraisen kumihihnan välityksellä ollessaan itse muovipedillä. Tällaiset järjestelyt on syytä tehdä johtuen siitä seikasta että kloorattu vesi johtaa jossain määrin sähköä. Tuskin kuitenkaan hengenvaarallisesti, mutta silti saattaisi ikävästi istumalihakset nipistellä, jos jostain ihmeen syystä vaihe pääsisi moottorin maadoitetusta rungosta ulos.

Kokeiluosia
Protopumppu on valurautaisella siipipyörällä ja alumiinisella pumppupesällä varustettu, joten se ei oikein pitkän päälle siedä kloorivettä. Projekti jatkuu varsinaisen vesipumpun valmistuksella. Kaupasta toki saisi pumppuja mutta se hinta...

AISI-316 kiekko ...

Alkaa saada muotoa.

Kaarevien siipiurien jyrsintää jakopäässä

Siipiä.

Siipipyörä ja akseli.

    Valmis siipipyörä akseleineen.

Kehitystyötä lisää
Jacuzzin rakentaminen jatkuu. Vesipumpun lisäksi se tarvitsee paineilmaa, ohjausjärjestelmän, valaistuksen, lämmityksen ja järjestelmän joka pitää vedenkorkeuden vakiona. Itse paljun teko oli ehkä yksinkertaisin homma koko systeemissä. Jacuzzin laminoinnista juttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti