maanantai 8. huhtikuuta 2024

Vuoden ensimmäinen polkupyörälenkki

 

Varovainen aloitus
Peltolammilta Vuorekseen ja Sääksjärven kautta takaisin. Maasto ei ole kovin vaativaa. Kaikki ei ole asfalttia vaan osa sorapinnalla. Vuoreksen ja Sääksjärven välillä oli kaksi asiaa: kova vastatuuli ja tieremontti pyörätiellä. Ei aiheuttanut erityistä haittaa. Pyörätiellä oli kaikenlaista kuraa ja kiviä sekä märkiä ja kuraisia kohtia. Googlemapsin mukaan ajamani matka on kokolailla tasan 15 kilometriä. Tästä voi parantaa ja ajella mäkisempiäkin reittejä. Suorituslaite on jo monasti mainittu Venus Special 1920-luvulta.

Aiemmat ajot polkupyörällä
Lähinnä lyhyitä alle kahden kilometrin kauppareissuja ja pubivierailuja. Lauantaina ajelin Corona MC:n ajokauden avajaisiin ja takasin sunnuntain puolella. Pyörätiet osittain jäisiä. Pakkasta pari astetta. Ei kylmä haitannut kun oli ylämäki.

Huominen 09.04.-24
Ilmatieteen laitos on esittänyt että lämpötila olisi lähempänä kahtakymmentä astetta. Pärjää kevyemmillä kamppeilla kuin tänään. Pitäisi keksiä mitä tekisin. Ehkä lähden Verstaalle, Kerholle tai molempiin. Tekemistä kyllä olisi. Vai olisiko pub kutsuvampi? Härlemissä lienee terassi auki...

Särkijärvi odottaa jäidenlähtöä. Jäässä oli jo reikiä.

Pala Vuoreksesta Ruskontien eteläpuolelta katsottuna.

Tämän päivän saldo
Yhteensä noin 20 kilometriä kun aamusta kerkesin käymään polkupyörällä Motonetistä ostamassa korjaussarjan triken jarruihin. Jarruista tuolla alempana.
 
Tylsä kylä
Ei baarinbaaria. Vuoreksessa on noin 8000 asukasta. Alue on vielä kesken rakentamisen. Mutta arkkitehtuuri on osittain mielenkiintoista ja alueen maasto kumpuilevaa. On siltoja ja alikulkuja sekä varsin värikästä asuinrakennuskantaa. Myös vettä on ympäristössä runsaasti ihan luonnostaan. Ympäröivien järvien ohella alueen itäsivulla kulkee puro jonka kasvillisuus poikkeaa tavanomaisesta. Kyseisen kosteikon alueella on lapsille aktiviteettejä.
 
Kun kevät ehtii
Käyn ottamassa em. kosteikkolalueesta kuvia kunhan maa hieman vihertyy. Silloin on järjestelmäkamera mukana. Jokin syy kuntoilla. 

Vieressä Hervanta
Asukasluku noin 25000. Vaihtelee sillä alueella asuu paljon opiskelijoita. Tulevat ja menevät sekä ovat, usein, kesät muualla. Siellä on ihan eri meninki. Vilkasta kovasti. Ikäjakauma laajempi kuin em. naapurikylässä. Hervantaa voisi sanoa omaksi kaupungikseen sillä siellä on myös runsaasti teollisuutta. Pientä ja isoa kylän itäpuolella.

Hervannan kierros
Sellaisia olen tehnyt muutaman kerran. Oikein virkistävää olla vilkkaassa paikassa jossa naiset eivät enimmäkseen työnnä lastenvaunuja. Leppoisaa on ollut siellä. Jos sattuukin olemaan Tampereen keskustassa niin ratikalla parissakymmenessä minuutissa huomaa olevansa Hervannassa. Minulla menee enemmän aikaa polkupyörällä vaikka asunkin keskustaa lähempänä Hervantaa. Vähintään puoli tuntia mutta mieluimmin hitaammin ja hikoamatta. Silti tulee jano. Hervantaan pääsee sekä asfalttia myöden että sorapintaisia metsäpolkuja. Niissä on melkoisia korkeuseroja.

Tampereen keskustaan polkupyörällä
Ei innosta. Sähköbussilla pääsee nopeammin ja turvallisemmin. Muutenkin liikennettä on liikaa hermoilleni. Hatanpäällä kyllä pyöräilen ja kohta pitää mennä vilkaisemaan Arboretumin vihertymistä. Myös muut lähiöt keskustan ulkopuolella on helppo jalkovälikoneella tavoittaa. Mutta ei kaikkia. Joihinkin tulee matkaa parikymmentäkin kilometriä. Enkä tarkoita Teiskoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti