torstai 11. huhtikuuta 2024

Pyörä eturiviin

 

Jotain lamaantumista
Yleensä olen alkavan ajokauden ensimmäisiä liikenteeseen lähtijöitä. Tälläkin kertaa vaan en ihan ensimmäinen. Pahus. Henkka kerkesi ensteks. Guzzimiehiä myös. Hänellä on viimevuotinen "uusi" 850 pikkulohko päristelyihin ja tourinkiin isolohko 1100 Cali. Aloitti kasiviiskymppisellä koska siinä on rupulikumit. Kuulemma oli vilpoista jo toissaviikolla. Taisi yksi Triumphin omistajakin keretä ennen minua.

Ennen ekaa ajoa
Jarruremontti triken vasempaan takajarruun. Pyrin tekemään sen perjantain eli huomisen aikana. Kaikki kumiosat pitää vaihtaa: o-renkaita, männäntiiviste, haitarikumeja ja pari muuta osaa. Korjaussarja maksoi noin 60 euroa Motonetissä. Koko talvi olisi ollut aikaa mutta ensin ei ollut varaosia, sitten tuli muuta ja sen jälkeen kun sain varaosasetin kouraan, eli menneellä viikolla, ei ollut tilaa tehdä korjauksia. Mutta huomenna, perjantaina, on. Jos ei mitään yllättävää satu. Juttua takajarrun laitosta.

Kohta lähtee
Kerron tuliko jarru kuntoon. Jos ei tullut niin ei tule ajokauden avausajeluani hetikään. Mutta kuvia tulee jarruteknologiasta. Muita havaintoja: kitkarenkaat ovat lähellä exodustaan: kulutuspinnat ovat ohuet. Onneksi on tiedossa toinen pari varalla. Alunperin Mercedeksen A-sarjan ajoneuvon alta poistetut. Aika liukkaat niin tulee näyttäviä lähtöjä...

Muuta
Katselin että takapyörien alumiinivanteet ovat saaneet kiveniskemiä ja muita osumia. Kaipaisivat kunnostusta. Samalla voisi vaihtaa värin kiiltäväksi mustaksi. Sopisi paremmin mustan etupyörän sävyyn. Ehkä ensi talvena. Takakatteessa on muutama hiertymä ja maalin lohkeamia. Ehkä myöhemmin kesällä on aikaa fiksailla kun ajoneuvona on California 1400 GTS. Teknisesti vaikuttaa kaikki olevan kunnossa. California Adamantin peruutusvaihteelle en ole pariin vuoteen tehnyt mitään. Keksinyt olen ratkaisun mutta toteutus puuttuu. Pääosa rakenteista on jo olemassa.

Kokeilin käyntiin
Viimevuotiset bensat tankissa. Varauduin talven aikana siten että käänsin bensahanan pari kertaa talven aikana auki niin että kohokammiot täyttyivät. Nyt kerran uudelleen kun akun johtimet olivat kiinni. Ryypytin normaalisti, virta päälle ja painoin starttinappia niin kone käynnistyi välittömästi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti