sunnuntai 7. huhtikuuta 2024

Mc-kerholla Tampereella


Paikallinen
Yksi maamme vanhimmista kerhoista järjesti eilen niin sanotun ajokauden avajaistapahtuman: ohjelmaa, elävää musiikkia, pelejä, ruokaa ja juomaa. Mutta pääasiana oli ihmisten tapaaminen, juttujen kertominen, tutustuminen uusiin tuttavuuksiin ja hyvien juomien nauttiminen.

Polkupyörällä
Koska matkaa on vajaat kolme kilometriä eikä sillä reitillä pääse kuin kilometrin julkisilla otin käyttöön luottopyöräni Venus Specialin. Yli sata vuotta vanha munamankeli. (Heikki J. Helkama on sen myynyt Viipurissa "vanhan vallan" aikana.) Mikäpä oli alamäkeä lasketellessa. Perillä vähän vaille klo. 19. Paikalla oli Kerhon edustajia ja hallituksen jäseniä ja muutama muu aikainen. Koko ajan saapui seurueita eri kerhoista ennen klo. 22. Vaikutti että Otamus oli vahvimmalla miehityksellä paikalla. En varsinaisesti laskenut mutta järjestävän seuran ohella toistakymmentä muuta mc-porukkaa sekä joukko "yksinäisiä susia" jotka eivät kuulu mihinkään seuraan. Kaikki toivotettiin tervetulleiksi.

Ohjelma
Tällä kertaa ei puheita pidetty. Bändi heitti settinsä. Pääosin tilaisuus tuotti vilkasta ja hyvinkin äänekästä keskustelua. Häiriöitä ei ilmennyt. Kovin sisarellista ja veljellistä oli meininki. Motoristit kunnioittavat toisiaan, joskus kättelemällä joka ei ole se kättely joka on tavallinen. Lisäksi sisarellisia ja veljellisiä haleja ja taputuksia hartioille. Ystävyys, sisarius ja veljeys ovat siis käsin kosketeltavaa.

Tunnelma

Jos ei pidä seurallisuudesta niin on väärässä paikassa. Musiikki oli tallenteelta AC-DC -tyyppistä ja muuta niinkutsuttua rythm'and bluesia kohtuullisella volyymilla.

Pyöriä näytillä
Muutama kulkupeli oli laitettu näytteille. Itse en kovasti ollut kiinnostunut mutta nuorempaa sukupolvea muunnetut pyörät vaikuttivat kiinnostavan.

Tatuoitsija
Paikan päälle useampi henkilö hankki mieleisensä tatuoinnin nahkaansa.

Keskustelut
Muista en tiedä mutta omalta kohdalta katsellen niin ei puhuttu, enkä kenenkään kuullut puhuvan, moottoripyörien tekniikasta. Ajamisesta puhuttiin mutta enempi kuluvan ajan yleisistä asioista ja kuulumisista miten kullakin menee ja mitä on vielä kokematta. Ehkä merkittävin syy tähän on ikääntyminen ja sen mukanaan tuomat huolet mutta myös eläkeikäisten vapaus tehdä mitä milloinkin huvittaa. Sivusta kuulin tulevien reissujen tekemisestä suunniteltavan ulkomaille porukalla ja myös suunnitelmia eri mp-järjestöjen tapahtumiin. Niitä kyllä riittää sillä monen mc-yhdistyksen elonlanka on tapahtumatuotto.

Bileet ohi
Ei sattunut omalle kohtaa. Lähdin aamuyöstä polkupyöräilemään ylämäkeen kotiosoitteeseen. Lähtiessäni tupa oli täynnä väkeä. Humalaisia ei näkynyt mutta huppelissa, varmasti, oli merkittävä osa vieraista. Järjestävän kerhon henkilökunta seurasi että kaikkia huomioidaan tarpeensa mukaan.

Kotimatka
Pelkotila oli. Ei isommin toteutunut sillä menomatkalla olleet pyörätien kevätpurot olivat kuivuneet ja jäätyneet ja siten liukkaat kohdat saattoi kiertää. Paikallinen ravitsemusliike oli avoinna. Säästösyistä ohitin. Olisi se ollut auki vielä puolitoista tuntia. Eipä saanut eläkerahojani. Tässä kirjoittelen myöhemmin ja kello näyttää kymmentä vaille kahta.

Valokuvia
Ei ole. Mitään määräystä aiheesta ole ei vaan yleinen sopimus. Käytännossä kerhotapahtumista ei juuri kuvia oteta. Edes puhelimella. Itse olen ollut kuvaamassa eri kerhojen pippaloita mutta luvan kanssa pyydettynä. Olen toimittanut kuvat tilaajalle ja sen tahon toimesta kuvia julkaistaan. Syy julkaisuudettomuuteen on se että tapahtumat ovat yksityistilaisuuksia. Siihen ei liene kellään sanottavaa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti