keskiviikko 5. heinäkuuta 2023

Köysikaide Mökin terassilleOikotie pois
Idea syntyi siitä että ns. päivänvarjon pakkauksessa oli yllättäen kaksi päivänvarjon jalkaa. Ehkä tarkoituksella, tiedä en. Nyt asentelin, jo kesäkuussa, sen toisenkin jalan terassin, puhekielellä "rötvärin" nurkkaan, johon kesäaurinko myös pyrkii paistamaan. Toisinaan ihan riesaksi asti paitsi tänään, tätä kirjoitettaessa, on matalapaine, synkkää ja sateista mutta kuurojen välissä jotain ehtii tehdäkin. Laittelin ko. tolppien väliin köyden joka hillitsee tehokkaasti oikomista eli ulkogrillin/nuotiopaikan läpikulkua. Toisin sanoen ei häiritä grillmasteria työssään. Kuten, esim. herra Tammista, ammattiosaamisensa äärellä. Tokin muitakin asiansa osaavia on ollut kulussa näillä seuduin. Itsekin jotain yrittelen. Mukana matkassa kulkeva naishenkilö myös. Puut, kuivaa koivua, tuo Ossi kylältä traktorilla kunhan ajoissa tilaa. Laatupuita. Kaksi pikku pesällistä niin kiuas kiittää.

Köysikaide
Ei aina tarvitse olla takorautaa vaikka sitäkin on sillä Savonlinnan seppä-Teppo eli "teeveestä tuttu" Mokka-Teppo on asianomaisia takorautavälineitä takonut takka- ja nuotioasioita varten. Köysi on kansankielellä "manillaköyttä" Motonetista vaikka tiedä sitten mikä on alkuperänsä. Hieman yli 10mm:ä paksuutta ja hillitty väri. Kiepautin putkitolppien ympärille pari kierrosta sitä ja kaksi linjaa tolppien väliin sekä päädyssä tukena myös koukkaus yhden terassilaudan ali. Jätin tarkoituksella hieman löysäksi sillä kokemus kertoo että köysi kastuttuaan venyy ja kuivumisessa kutistuu. Köysi on kiinnitetty tolppiin neljällä letkusiteellä eli klemmarilla.

Tippoja taajassa. Parhainpiin kuuroihin en edes ehtinyt kameroimaan.

Päivänvarjo ja köysikaide vaihtoehtotolppien välillä. Oikealla köysi tukeutuu terassiin.
 
Päivänvarjo avattuna ilta-auringon puolella. Toisaalta, pitää se sateenkin ja linnunkakat liukenevat.

Sade tekee hyvää
Mökkitontille, veden ohella, "sataa" satoja, ellei tuhansia, männynkäpyjä joista riesa on: kiilautuvat terassien rakoihin, paljaalla jalalla astuttaessa sattuu. Varsinkin aamuyön vessareissulla kun ei osaa olla varuillaan. Lisäksi miljardi männynneulasta ja saman elikon kaarnanhelpeitä joka paikassa. Sadevesikaivojen ritilät pitää siivota päivittäin. Tämmöistä kauheaa riehkaisua on mökkiläisen arki...
Tiedättekö että puut osaavat keskustella? Oletukseni on että ei hyvää sanaa ihmisistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti