lauantai 1. heinäkuuta 2023

Mökillä kesä-heinäkuu -23

 


Yhdellä heitolla hauki
Tällä kertaa peräti ensimmäisellä heitolla aamusella kesäkuun viimeisenä päivänä. Toisella heitolla en ryhtynyt aamua pilaamaan. Pieni hauki josta riittää kahdelle uusien perunoiden ja voin kera.

Hauki tainnutettuna lähdössä kohti perkuuta.
 
Halvin Abu
Sen verran vähän kalastelen että mitään kallista en siihen tarvitse. Ei kala sitä tiedä. Tyypiltään avokela ja siima jotain 5kg luokkaa. Uistimet perintökaluja ja se näkyy mutta tiedä sitten on haukikalalla jonkinlainen vaisto siihen että nappaako 40 vuotta vanhaan päivettyneeseen uistimeen vai nykypäivän "lureen".

Fileet ja perunat hellalla.


Maisema etelän suuntaan kesäkuun viimeisenä yönä.
 
Lämpimät yöt ja veet
Järvivesi on lämmennyt yli kahdenkymmenen asteen joten uimahommat sujuvat. Kala syö huonosti kun on kovin lämmintä. Päivälämpötilat lounaaseen antavassa rinteessä yli 25 astetta. Leppoisaa jos ei reuhdo. Ja jos reuhtoo niin sitten vain järveen viilenemään. Energiantarve vähäinen. 

Laulukilpailu
Lähistöllä on kahden käen reviirit. Toinen niistä on lauluvikainen ja toinen normikukkuja. Ensin mainittu laulaa: kuk-kukkuu kuk-kukkuu ja toinen normaalisti, kuten pitääkin: kukkuu kukkuu. Ovat molemmat jo ikäkäkiä sillä nuottejansa olemme kuunnelleet jo muutaman vuoden. Jotain kröhääkin on ennen laulun varsinaista alkua. Lienee äänen avaus se.
 
Näkymä lounaaseen kuistilta aamuyöstä.

Vielä pari viikkoa ja sitten Norjaan
Tarkoitus on viettää hieman pidempään vaimon suvun mökillä. Tuttavia ja sukulaisiakin on tulossa käymään mutta vasta viikon päästä. Majoitustiloja kyllä löytyy ja jos tulee täyttä niin teltankin voi pystyttää. Jälkimmäinen karsii sopivasti pois muut kuin motoristivieraat. Norjan suuntaan mennään mutta ei tällä kertaa moottoripyörillä vaan autolla. Teltta- mökki- tai hotellimajoitus tilanteen mukaan. Mitään tarkkaa suunnitelmaa ei ole mutta tavoite on Vuoreijan kaupunki koillisessa.
Kunhan mökkivieraista selvitään...

Takaisin mökille
Jos ja kun Norjasta palaamme niin on vielä aikaa lepoon mökkeilemällä pari päivää. Seuraavan kerran mökkeilyä syys- lokakuun vaihteessa tai miten aikatauluihin sopii. Vuotuisesta kolmesta mökkireissusta kertyy useamman tuhannen kilometrin ajomatka. 
 
Vuosikymmeniä sitten (2000?)
Samaan osoitteeseen tulossa mutta silloin moottoripyörä oli entisöimäni laadukas Benelli Sei 750. Kuusisylinterinen menopeli. Sillä ajoimme länsirannikkoa vajaan viikon poikkeillen ja yöpyen eri kohteissa matkalla Lappiin Saariselälle Kiilopäälle ja sittemmin sieltä takaisin Kekun järkkäämään Kontion rääppiäisiin Hyrynsalmelle josta sitten tänne mökille ja myöhemmin Tampereelle. Hieno reissu jossa oli tapahtumia varsin riittävästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti