lauantai 8. heinäkuuta 2023

Aittadisco ja öitseminenSamoissa tiloissa
Ehkä alkuillasta voi olla mukava laittaa jalalla koreasti. Monen sortin viihdemusiikkia on tarjolla vinyylinä aitassa. Soittimena on kahdellakymmenellä eurolla kirpputorilta hankittu Philips yhdistelmälaite seitkytluvun alusta. Levysoitin soittaa, vaikka dj olisi hieman otissa, sillä Philipsin täysautomaattinen vinyylihöylä hoitaa homman. Myös radiota voi kuunnella. Valitettavasti vanhat kuunnelmat kuten Kankkulan kaivolla, ym, ehkä, nykyään, hieman karkeaksi todettu viihde ei ole haluttua "juttua" mutta silloin sitä kuuntelivatkin aikuiset ja itse salaa. Luulivat että olin jo nukkumassa. Niin, nämä laiteet ovat sitä aikaa. B&O, tanskalainen Bang & Olufsen, kaiutinpari, löytyi aikanaan Mänttälaiseltä kirpputorilta kahdellakymmenellä markalla. Otin talteen. Ääni kunnossa.

Aitassa voi huudattaa
Ei kuulu ulos edes basson jumputus sillä paksut hirsiseinät pitävät myös äänen sisällään kuin nainen jos saan siteerata erästä tunnettua kaunokirjailijaa.

 
B&O. Vasemmanpuolimmainen. Kuusikymmentäluvun parhautta. Vaaka-asennus oli silloin normijuttu.

Philips jokapaikanhöylä. Kunnossa paitsi potentiometrit rutisevat käännellessä. Normijuttu vanhoissa. Neljä pyörintänopeutta ja kääntöneula shellakkalevyille.

Dipoliantenni toimii moitteitta ula-kanavilla. Muut ovat virtajohtimia.

Saa huilia eikä ole itikoista vaivana kuin niiden ininä.

Mökkidisco
Tämä on juuri sitä. Kaikki käy kuten joskus ennenkin. Muistaneeko kukaan tamperelaista Gorilla-clubia? Siellä kävi kaikki. Alhaalla oli disco ja keikkalava. Ylempää sai vuokrata yksityiskäyttöön, edullisesti, yöpymistiloja. Kätevää.
Siellä kuulin ekaa kertaa Mauria bändeineen ja vein silloisen donnan myös kuulemaan em. yhtyettä (Myös Virtanen) ja Kasevaa livenä ennen kuin molemmat olivat listaykkösiä. Lyhytaikainen bändi Ido69 keikkaili myös siellä. Sillä ei ollut mitään tekemistä nykyisen 69-bändin suhteen. Toki sällit ovat 69eyes-poppoosta tuttuja ja käyneet meillä sumpilla joutessaan kun ovat Mansessa keikkailleet. Rock (Myös suomeksi) on mun juttu. Sen syntymästä jäin jälkeen ja vieläkin...
Moottoripyöräkerho, jonka kunnioitettu jäsen olen, vaimoineni, tunnuslaulu on tämä
 
Keikkatarjonta
Tampereella ei tarvitse odotella etteikö live-keikkaa olisi tyrkyllä liki päivittäin. Useimmille keikoille ei maksa mitään. Ensi viikolla tsekkaan tarjonnan kunhan täältä Mökiltä etenen kotiappäin. (Ehkä sitten elokuussa. Katso lisäys alla.)
 
Pikku piipahdus
Tosin teemme pikku kierroksen Vuoreijassa (Nykyinen nimi on Vuorea.) katsomassa kuinka siellä kulkee. Monikansallinen mesta on se. (Maininta reissun jälkeen: on monikielinen ja -makuinen. Thai-mestassa söimme ja palvelua oli, muuallakin, saatavissa varsin monilla kielillä. Pomor-museossa oli näytillä mitä maan ääressä, aikanaan, touhusivat venäläiset, norjalaiset ja suomalaiset. Vaikuttavin oli noitavainomuseo. Siellä on lueteltu rikoksittain pieni osa rovioille päätyneistä. 97 henkilöä. Suurin osa naisia ja kymmenkunta miestä. Aikaa kului syytteitä ja tuomioita lukiessa varsin runsaasti. 
Alkuperäiset kielet paikkakunnalla ovat venäjä, norja ja suomi. Toki nyt puhutaan moninkertaisesti enemmän eri kieliä kuten amerikkaa monella murteella sillä paikkakunnalla on iso tukikohta. Norjalaiset puhuvat varsin hyvää englantia. Venäjästä ei kuultu tavuakaan. Taitaa olla semmoiset aijjaat.

Jälleen Mökillä
Turisti ei tullutkaan Keski-Euroopasta mökkeilemään eli vietämmekin omalla sakilla vajaat kaksi viikkoa Mökillä lisää. Äsken maalasin terassia ja rantaan vieviä portaita. Välillä järvessä 24-asteisessa vedessä kalojen kanssa. Saunan laitan kohta tulille...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti