perjantai 14. huhtikuuta 2023

California 1000 Adamant Kotitalliin

 

Kevät sen tekee
Talouden auto, pikkupaku, jäi Kerhon pihaan kun ajoin California 1000 Adamantin Ylöjärveltä Tampereelle kotitalliin. Aikani kuluksi ajelin pikkuteitä. Lämpötila plussalla mutta ei paljoa. Silti oli lämmin ajellessa. Toki kampetta oli päällä riittävästi. Aiemmin ajelin jo ajelun Siuron Koskibaarille josta tuolla alempana on tarinaa mutta silloin palautin pyörän Kerholle.

Venus Special
On polkupyörä viime vuosisadan alkupuolelta. Tarkalleen vuodelta 1920. Sillä sutkuttelen la. tai su. Kerholle ja otan sieltä pikkupakun alle ja pyörän sen kyytiin ja kotitallille. Sitten ajelen polkupyörällä Kerholle uudelleen, jätän munamankelin sinne ja otan California 1400 GTS:n alle ja siirrän sen myös kotitalliin. Venuksen haen myöhemmin kotitalliin. Se on jo tottunut pitkän uransa aikana odottelemaan.

Muutaman päivän perästä
Sekä Venus Special että California 1000 Adamant ovat autotallissa asunnon liki. Vielä pitää imuroitsea tallin lattialta talven pölyt pois. Maanantaihommia. Lähiviikkoina haen Kerholta talliin myös California 1400 GTS:n. Sillä ajelen herroiksi kun tiet hieman puhdistuvat kevätpölyistä.

Tulevan suven reissut
Mitään en ole lyönyt lukkoon mutta muutama riento on riennettävä että uskottavuus matkamotoristina säilyy. Kokoontumisista Nummijärviajo on listalla ensin. Muita harkitaan. Mökille en viikon vuoksi lähde pyörällä vaan pakulla kaksistaan. Kesemmällä kolme viikkoa mökillä voi olla hyvinkin mahdollista ja jos on säitä niin ajelen Saimaan saaristoa sinne ja tänne. Rääkkylässä ainakin pitää poiketa. Sinne on mentävä menemällä varta vasten sillä se kylä ei ole oikein matkalla meni melkein minne suuntaan vain. Mökiltä sinne ei ole pitkälti. Säämingin muinaispitäjästä ikuiseen Karjalaan. Tulee täysi kierros eli ei tarvitse ajaa samaa tietä takaisin.

Oma terveys
Ei ole sitä mitä ennen. Kaikenlaista renkkaa tulee kun ikääntyy. Voi olla että California Adamant on se pyörä jolla viimeksi ajan. Kyseisen triken valmistin kun loukkaannuin hirvikolarissa kohta kymmenen vuotta sitten ja oikea jalka ei toiminut. Nyt jo toimii kohtuudella. California 1400 GTS voi osoittautua ajan mittaan liian isoksi pyöräksi. Onneksi on pari pienempää ajopeliä korvaajiksi. Ei jaksa enää niin kuin ennen. Nyt työkin tuntuu työltä. Akun vaihdolla oli positiivinen vaikutus paikallaan käsittelyyn.

California 1400 GTS:n uutuudet
Niitä ei ole tälle kaudelle kuin yksi. Siirryin kokeilemaan litiumakkua. Sen vuoksi piti tehdä muutama pikkumuutos. Siitäkin tuolla alempana juttua. Pyörässä on suuritehoinen, hihnavetoinen, autotyyppinen laturi. Teen siis omakustanteisen testin kuinka litiumakku korvaa lyijyakun vai ei. Pyrin laittamaan tänne blogiini havaintoni.

Klapihommapäivä
Fyysisesti lämmittävää hommaa tänään. Koivupölliköitä, osa oksaisia, palastelin pieniksi että mahtuvat takkaan tai kiukaaseen. Melkoisen monta isoa koivua oli kaadettu nuorimman veljeni tontilla ja pätkitty. Sitä herkkua riittää vielä pariksi iltapäiväksi. Pysyy hartiat kunnossa. Työtahti riippuu säistä.

Joskus kun joutaa
Lisää kevättoimista kuvineen viimeistään maanantaina. Otan järjestelmäkameran mukaan niin tulee parempia kuvia. Mahdollisesti jo menomatkalla Venuksen polkemisesta. Tai sitten myöhemmin. Tuskin GTS Kerholla pitkästyy odottelemaan hyviä säitä. Mutta hieman polttelee päästä tutustumaan toimiiko litiumakku luvatulla tavalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti