perjantai 14. huhtikuuta 2023

Autoon suvikumit

 

Pyörien vaihto autoon x2
Vuoden sisään on laitettava eri kumit eri tarkoituksiin. Taannoin kun oli selkävaivoja omiksi tarpeiksi hyödynsin Sääksjärveläistä Naumasen autohuoltoa mutta sittemmin olen vaihtanut talvipyörät kesäpyöriin ja päinvastoin itse. Varastointi taloyhtiöltä vuokraamassani autotallissa.

 
Suvikumin merkki. Hieman meluisat mutta kestävät kulutusta.

 
Kesäkumi. Kolmatta suvea ajossa ja kuviosyvyys hyvä.

 
 Talvipyörät lähdössä pesuun. Kaksi talvea takana. Aasialaiset Nokiakopiot. Hiljaiset.
 
Verstaalla painepesurilla
Savet ja muut liat pois. Ilman pesuaineita. Eivät tahraa autotallia. Vanteen sisään oli asettunut melkoisen paljon maantiekuraa. Nyt ei ole siitä vaivaa hetkiin.

Lokasuojavamma. Oikaisen kunhan ryhdyn... 

Autotallin edessä
Yleinen paikka. Sen kyllä huomaa. Pari talonväkeen kuuluvaa osakkeenomistajaa kävivät kysymässä josko vaihtaisin, halvalla, kesäpyörät heidänkin autoihinsa. Kysyin että onko levy- vai valuvanteet. Valua ovat. Sanoin että ei ole momenttiavainta. Säästyin vähäiseltä rahantulolta ja vaivalta. Eihän sitä nyrkkimomentilla pultteja kiristellä valuvanteisiin. Itsellä peltivanteet. Niitä ei tarvitse kovin vääntää. Tosiasiassa Verstaallani on useita momenttiavaimia eri tarkoituksiin mutta en niitä mukana kuskaa.

Polkupyörään ilmaa
Koska välineitä on niin eikös viehättävä feminiini työntänyt polkupyöränsä luokseni ja kyseli ilmanpainetta renkaiden alareunaan sillä olivat sieltä jonkin verran litteät. No, kompressori käyntiin ja renkaat täyteen. Helppo homma. Neiti oli tyytyväinen ja lupautui korvaamaan palvelun myöhemmin. Sitä odotellessa... 

Seuraava välikohtaus
Samassa taloyhtiössä asuva keski-ikäinen mieshenkilö oli myös avannut mp-ajokautensa ja tuuppasi talliin kuusisylinterisen BMW-pyörän. Pari sanaa vaihdoimme hiekkaisista teistä ja suosivista säistä. 

Vanha tuttu juttu
Naapuritalossa asuva iäkkäämpi herrasmies myös kävi jutulla. Kertoi että piikkisen skootterinsa akku oli huonossa hapessa. Mylly ei pyörinyt. Nyttemmin akku on latauksessa. Suunniteltiin, esityksestään, yhteistä reissua hänen kesäpaikallensa ja muuta juttua siihen liittyen. Hänellä polvet ovat huonossa kunnossa. Epäilen että tarvitsisi mökillään hyväpolvista apua. Harkitsen.

Normipäivä
Taloyhtiön väki on, enimmäkseen, sosiaalista laatua. Mukava on sanailla eikä eläkkeellä ollessa ole ihmeempiä kiireitä. Kerkiää omien hommien ohessa sanailla asiasta jos toisesta. Iltapäivällä lähdin Verstaalle hommailemaan ja sittä Kerholle kerhoiltaan. Jätin tuppisuut seuraamaan jääkiekkopallopeliä ja palasin takaisin Verstaalle jyrsinkoneen ääreen. Syntyi osia California T3 1000 Bloweriin.

Asunnolle
Lepotuoliin. Siinä tätä kirjoittelen. Tuoli on Lahden Puutyön tekemää ja vuorattu linja-autoplyyshillä. Neljänkymmenen vuoden jälkeenkin vielä siisti ja toimiva. Tuoleja oli neljä mutta avoeron sattuessa 80-luvulla meni tuolit jakoon. Itselle jäi kaksi. Kyseinen puolisontekele on jo edesmennyt enkä tuoleistakaan muuta tiedä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti