maanantai 29. marraskuuta 2021

California T3 1000 Blower Hihnojen mitoitusta

 

Kaksi hihnaa
Ahtimelle kuusirivinen moniurahihna. Mielenkiintoista nähdä sainko itse sorvaamani hihnapyörän urat oikeille kohtaa. Se selviää huomenissa. Tosin en saanut ihan haluamaani hihnamittaa vaan hiukan pidemmän. Se tarkoittaa sitä että hihna tarvitsee kaksi ohjainrullaa joista toinen toimii kiristimenä. Vetopuolellekin ehkä tulee rulla. Sitä varten pitää mennä laakerikaupoille hankkimaan muutama laatulaakeri. Myös laturin hihna tarvitsee hankkia.

Hihnojen mittaus
Rouvan ompelulaatikosta lainasin mittanauhan. Sillä on helppo mitata moniurahihnan mitta siinä kuin vyötärönkin. Jälkimmäinen on 88 senttimetriä eikä se ole rouvan vyötärön mitta. Kiilahihnan mittaukseen se ei oikein ole sopiva siksi piti arvioida mittaa niin ettei tule liikaa turhia ostoksia. Silti joutui hieman haarukoimaan.

Mittanauha mittaa.

Hihnan pituus noin 650 millimetriä.

Kampiakselin hihnapyörä ja sytytysanturit.

Jyrsin hieman lisää tilaa sytytysantureille.

Kauppareissulla
Verstaalta kotiin palatessa poikkesin Pirkkalan Motonettiin hankkimaan hihnoja siellä kun on iso valikoima. Kiilahihna maksaa noin viitosen kappaleelta ja 6-rivinen moniurahihna kympin. Eli ei tullut kalliiksi vaikka ostin eri mittaisia varalta. Moniurahihnan suhteen jouduin tinkimään tarpeistani koska mitatun mittaista hihnaa ei löytynyt vaan piti ottaa hieman eri mittainen. Se on parikymmentä milliä liian pitkä. Toisaalta se antaa vapauksia suunnitella hihnalinjaa jopa paremmaksi. Hihnaan täytyy tehdä mutka. Kiristin saa olla toinen ohjuri ja toisen laakeroin kiristimen liki. Mahdollisesti. Huominen on viisaampi.

 Vasemmalla kaksi hieman eri mittaista kiilahihnaa laturia varten. 

Päivän puuhat olivat siinä. 

Seuraava vaihe.

Viime viikolla puuhattua. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti