perjantai 12. maaliskuuta 2021

Vanha valittaa


Vähimmäisliikenne
Kauppareissuja pitää tehdä vähintään yksi per perheenjäsen per viikko. Meitä on tasan kaksi. Olutta saa toki kotiovelle tuotuna.

Paikalliset marketit
Ei ole suurensuuri, tyypillinen K jossa tarpeellisemmat kamat mutta siisti. Lidl kolmensadan metrin päässä joka taasen on kaupungin suurimpia. Yleisesti tulee käytyä Koossa mutta isommat keikat Lidlissä. S-markettiin, joka on jo hehtaarikokoa, on hiukan yli kilometri. Kulkua on tullut tehtyä kaikissa em. kohteissa sekä harvoin keskustan houkutuksissa.

Marketissa
Aulatiloissa on porukkaa. Oli pieni tai iso marketti. Lidliä lukuun ottamatta. Siellä ei notkujia näy. Lidlissä on järjestyksenvalvoja. Tänään lähimyymälässä, sen aulassa, joukko nuorisoa tiiviissä ryhmässä jonka läpi piti tiensä raivata. Kovaäänistä puhetta ja naurunräkätystä eikä kellään maskeja. Itselläni oli FFP2-luokan suojain ja uskalsin kulkea ryhmän läpi. Perässäni tuli, arviolta yli 70v pariskunta, jollei iäkkäänpiäkin, ilman maskia. Asiaa ihmettelin mutta mitäpä se minulle kuuluu.

Hyllyjen välissä
Sielläkin oli porukkaa suojaamatta. Ns. työasuisia duunareita ryhmä. Kauppareissulla hekin. Ostoksista päätellen. Olutta mukaan ainakin.

Kassalla
Pistin vauhtia ja nostelin ostoksiani hihnalle. Eikö siihen pukannut perstuntumaan yksi näistä duunareista. Käskin ottamaan pakkia. Sain haistattelua. En sen kummemmin ryhtynyt kinaamaan vaan yritin olla nopea kuten kassakin. Suht asiallisesti sain ostokseni kassiin ja aulan kautta nuorisoryhmän läpi ulkoilmaan.

Ulkona ahdistus helpottaa
Ainakin itseäni. Kauppaan jäi edelleenkin se vanha pariskunta, osa duunareista ja teinit.

Olisiko hieman säädettävää
Maskipakkoahan ei ole mutta tauti voi olla kellä hyvänsä, iästä riippumatta, se että se on nuorilla lievempi ei minusta ole syy muiden siihen tartuttamiseen ja miehet elämänsä kunnossa kokevat, ilmeisesti, että ei koske heitä.

Henkilökunta
Juoksee koko ajan hyllyjen välissä pyyhkimässä pintoja, desinfioimassa koreja ja tarjoamassa ilmaisia maskeja. Mutta ei auta.

Mikä auttaa? Eestin uutiset?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti