sunnuntai 17. tammikuuta 2021

Oman kerhoni jäsenen edesmeno


Tätä kirjoitettaessa jo eilen haudan lepoon laskettu eli 16.01.2021.
Hyvä ystäväni ja kerhokaveri, Seppo Nieminen, moottoripyöriä koko ikänsä harrastanut herrasmies luopui elämästään vajaat pari viikkoa sitten. Poikansa, toinen niistä, kerkesi jo kauan sitten ennen isäänsä, viime vuosituhannella, LCR-mc:n jäseneksi. Poika lienee jo piintynyt Guzzi-harrastaja, ajoneuvotekniikan ammattilainen ja muusikko. Jälkeen jäi myös toinen perillinen, veljensä sekä sureva leski.
Edesmenneellä oli myös Guzzi (8v Griso) jonkin aikaa mutta tuntien hänen myyntimiehen luonteensa vilkkauden, joka oli hänen ammattinsa etu, pyörät vaihtuivat liki vuosittain. Toisinaan useimminkin. Alussa, 60-luvulla, hänellä oli aikakautensa parhaimmistoa jo silloin vaikka muilla oli oli ns. itäpyöriä jos ei itävaltalaista valmistajaa lasketa niihin. Bisnes taisi sujua jo silloin.

Nopea loppu
Yht'äkkinen sairastuminen ei vienyt kuin hetken, muutamia päiviä, joita, ainakin me läheisimmät, seurasimme. Tiedon sain viimeistään jokaviikkoisessa, torstaisessa Kerhoillassa. On tyrmistyttävää että päällisin puolin terve ja virkeä ihminen katoaa ajan kierrosta niin äkisti.

Ylöjärven Kirkkomaalla
Hautakumpu kohoaa Ylöjärvellä keskellä kaupunkia. Kaunis paikka isojen, tummien kuusien ympäröimänä. Merkittävän osan elämästään 70-luvulta viimeiseen asti asui samassa asunnossa Ylöjärven Vuorentaustassa. Hyvä ystäväni Reijo asui myös aikanaan hänen (heidän) naapurissaan perheineen. Siellä joskus vierailin vaikka asuin silloin kaukana idässä.

Peijaiset Kerholla
Huolimatta siitä että on joitakin rajoituksia covid19-suhteen saattoväkeä ja kerholaisia kertyi Kerholle kunnioitettava määrä myös illalla. Muutama nuorempikin jäsen. Monet jäsenet toivat myös puolisonsa tilaisuuteen. Tilaisuus oli koruton mutta yhteisöllinen. Ei muuta aatteellisuutta kuin harrastuneisuus moottoripyöräilyyn.

Kahdessa erässä
Lähimmille omaisille aiemmin, siunaustilaisuuden ja hautaan laskun jälkeen, oli Kerholla muistotilaisuus jossa myös asianmukainen tarjoilu ja ohjelmaa. Matka ei ollut pitkä. Omakohtaista kokemusta siunaustilaisuudesta ei ole. Vain läsnäolleiden kuulopuheita. Lienee poikkeuksellista että muistotilaisuutta omaisille ja suvulle ei pidetty seurakuntakeskuksessa vaan mc-kerholla. Hieman oli nosteltu kulmakarvoja aluksi mutta tilaisuus oli ollut harras. Kuulemani mukaan. Tila kuin tila. Ravintolatasoiset fasiliteetit.

Hämäläiseen tapaan
Tarjolla oli runsaasti juomaa ja ruokaa. Ei loppunut kesken. Siksi kirjoittelen tätä vasta nyt palattuani muistotilaisuudesta. Trubaduuri oli myös paikalla soittamassa ja tulkitsemassa vaikka eihän ne biisit isommin duurissa kulkeneetkaan. Hyvä niin. Paljon muisteltiin ja mutta myös nykypäivä ja tulevaisuus ottivat osansa keskusteluista sillä elämä jatkuu nyt ja tulevissa sukupolvissa. Se oli myös omaisten tahto Kerholaisille. Pientä vaille ettei ollut jopa hilpeä tapahtuma.

Omakohtaiset muistot ja nykytilanne
Vaikka tuttavuuteni vainajan poikaan on kestänyt vuosikymmenet enkä ole vaikuttanut hänen pyörämerkinsä tai mallin valintaan mitenkään ilmestyi myös hänen isänsä aikanaan Kerholle ja sai jäsenyyden kokouksessa jossa en ollut läsnä. Hyvä valinta. Ei Kerhon tukipilari sinällään vaan värikäs hahmo ja pidetty persoona Kerhossa. Alkuvaiheessa teki vielä työhistoriansa täyteen ja sittemmin hyvin ansaitulla eläkkeellä Kerhon suosittuna rivijäsenenä. Myös Hifi-harrastaja kuten olen itsekin. Gradient.
Leskensä, näyttävä ilmestys, on valitettavasti sairastunut. Omaisilla on huoli hänestä. Pyrin, ja varmasti myös Kerhon jäsenet haluavat tukea edelleen perhettä.

Ryhtyy kääntymään aamuksi
Kunhan tässä nautin riittävästi nautintoaineita ja vaivun syvään uneen, toivoakseni, niiden vaikutuksesta, teen surutyötäni ystävän poismenon myötä ja omaisten tueksi. Joita kaikkia en edes tunne. Mutta tunnen tunteen.

Aiheesta toiseen
Pave Maijasen kuolonuutinen ei mennyt ohi. Silti: I am gonna
roll! Suomirokin perusjyrää! Dave ja Pave!

Aiemmin edesmenneitä Kerhon jäseniä jäsenyyden aikana
Jouni Jukantupa:
Ulosajo mutkatiellä Viljakkalassa. Syynä, ehkä, ruostunut ohjauslaakeri.

Tapio Sarin:
Syöpä aivoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti