sunnuntai 1. syyskuuta 2019

Mökille uusi takkasetti


Tyyli ja tarkoitus
Koska on uusi takka niin se vaatii käyttövälineensä kuten takkasetin jolla takkaa voi huoltaa. Välineillä voi siis siivota takkaa kuten hiilien ja tuhkan poistoa. Sitä varten on olemassa myös esisuodattimella varustettu tuhkaimuri jolla saa myös hienojakoisen tuhkan hallitusti talteen ilman yletöntä pölyämistä. Myös muuta imurointia voi tuhkaimurilla tehdä kuten kivipölyä, sahajauhoa ja muuta pienipartikkelista tavaraa. Kuumaa hiillosta ei pidä imuroida. Sitä varten on takkasetti.

Sisältää myös ruoanlaittovälineitä
Settiin lisättiin kaksi makkaratikkua jotka ovat samaa tyyliä. Sadepäivän varalle kun ulkona ei viitsi nuotion ääressä kärvistellä makkaroiden kanssa.

Takan pellin varren nuppi
Alkuperäisen muurin pelti jatkaa tehtävässään. Vartta vain jatkettiin ja tilattiin Seppä-Tepolta siihen nuppi. Kutsutaan, kuulemma, sipuliksi.

Pellin sipuli-nuppi.

Takkasetti.

Hiilihankokin on
Sitä emme ryhtyneet tilaamaan setin yhteydessä. Se ei myöskään, luonnollisesti, ole saman sepän tekemä vaan mistä lienee talouteen tullut ammoisina aikoina. Hoitaa kyllä hommansa ja on tukeva.

Liikanimi
Seppä-Teppo Nousiainen oli joskus Pauligin mainoksessa ja sai siitä paikallisilta liikanimen Mokka-Teppo. Ehkei kannata sillä nimellä seppää puhutella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti