tiistai 27. elokuuta 2019

Lounas ja kahvipaikka Viljakkalassa


Ajankäyttöhupia
Joutessani ajelin California 1400 GTS:llä pikkuteitä ja rupesi Viljakkalan kirkonkylän kohdalla hiukomaan.
Kylältä löytyy kahvila. En tiennyt sen olemassaolosta. Voi siis sanoa että löysin. Vanhaa tietä keskustan kautta harvempi ajaa jos on menossa Viljakkalasta vain ohi. Samassa yhteydessä on pienimuotoinen kirppis ja kaikenlaista muutakin on kaupan kuten kukkia ja vaikka valaisimia. Nimi on Kyläpuoti.

Aina ei ehdi
Lounastakin mainostavat mutta sitä saa vain 11.00 - 12.30 välillä. Kannattaa kuitenkin kysyä jos on tullut vain vähän myöhässä.

 Kyläpuoti Viljatien suunnasta.

Maukasta
Koska myöhästyin lounasajasta niin paikan emäntä suositteli hotdogia kahdella nakilla ja kaikilla mausteilla. Yleensä en pikaruokaan lankea mutta tämä annos kyllä ylitti tavanomaiset normit maittavuudessa.

Pikalounaani. Hinta huimaavat kolme euroa. Santsikuppi 50c.

Opastusta
Jos tulee Hämeenkyrön suunnasta niin ei pidä SEO:n risteyksestä kääntyä Ylöjärven suuntaan vaan jatkaa pätkän matkaa suoraan ja sitten oikealle Viljatielle. Jos Viljatiellä tulee kivinavetta ja mahdollisesti myös lehmiä vastaan niin on ajanut ohi pienen matkaa. Toisesta suunnasta Viljatietä tullen kohteen havaitseminen on helpompaa. Viljatien kohdalla lukee viitassa KESKUSTA.

Toisesta suunnasta
Ylöjärveltä tulija voi kääntyä jo kylätaajaman alettua oikealle Viljatielle. Ei voi ajaa ohi huomaamatta. Sieltä päin tullen kohde on vasemmalla.

Kolmannesta suunnasta
Jos tulee Luhalahdelta tai sitä kautta Parkanon suunnasta päin ja näkee Viljakkalan SEO:n mittarikentän on ajanut ohi Viljatien risteyksen ihan lyhyesti. Matkailumielessä Luhalahdentie kannattaa ajaa läpi. Hienot maisemat ja pinnoite kohtuullisessa kunnossa. On ikään kuin korvike Kolmostielle välillä Hämeenkyrö - Parkano tai toisinpäin. Tosin Parkanon päässä joutuu ajamaan Kolmostietä jokusen kilometrin.

Nähtävyys ison järven takana
Viljakkalan ohella Luhalahti City on myös mielenkiintoinen ja historiallinen pysähdyspaikka kesäisin, varsinkin motoristille, sillä palveluja on sielläkin. Arkena ja kesällä erityisesti.

Muu kohde
Viljakkalassa on myös majoitusta. Kultacasino on Kyrösjärven rannalla oleva monipalvelukeskus.

Tällä pitäisi osata kohteeseen Kyläpuoti.

Lounastamaan
Suurella todennäköisyydellä käyn Kyläpuodissa vielä lounastamassakin. Sen verran mukava palvelu ja asiakaspaikkoja varsin runsaasti. Kirpparikin on vielä tutkimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti