torstai 30. toukokuuta 2019

Löysempi päivä Verstaalla


Kamat ojennukseen
Tänään lähinnä tavaroiden järjestelyä eli siirtelyä hyllystä hyllyyn tarveharkinnan mukaan. Löytyi vielä hyllyjen osia joista saan ainakin yhden olemassa olevan hyllykön korotettua.

Valoa lisää
Samalla havahduin että onpa paikoitellen valoa vähän. Olin ostanut jo aiemmin Osramin yksiputkisia putki-led-valaisimia joista toinen on sorvin valona. Toiselle löytyi paikka tänään. Kiinnitys ja sähköasennus väliaikaisia. Odottaa sitä että kiinteistöön tehdään sähkösuunnitelman mukaiset perussähköt. Sen myötä syntyvät lopulliset sähköasennukset.

Juuri väliaikaisasennettu yksiputkinen kattovalo.

Väliaikaista toistaiseksi
Laitoin lastiliinan kannattelemaan putkivaloa. Valoon tein roikkasovelluksen sähkön kululle. Aika paljon tarvitaan pistorasioita. Eiköhän näitä pääse kytkemään joskus jakorasioihin roikkuvien johdinten sijaan.

Pesupöydän yläpuolella
Tämä antaa valoa hyllystöön ja pesupöytään. Valoa voi, roikan pituuden rajoissa siirtää kiinnitysliinassaan. Se on myös alempana kuin muut valaisimet. Valoa osuu myös nostimen päällä lepäävän pyörän kylkeen. Mutta se ei vielä riitä.

Valo pyöränostimen yläpuolella.

Toinen kaksiputkinen vielä
Sellainen pitää hankkia ja vielä hyllystön valaisuun yksi yksiputkinen ja pyöränostimen toiselle puolelle yksi kaksiputkinen valo eli samoja lisää. Ovat sopivia kosteisiin tiloihin vaikka ei tämä sellainen lienekään. 

Yläasennossa
Nostin on yläasennossaan. Pyörä sen päällä. Ei ole lähelläkään kattoa. Joskus on tarvinnut varoa kattoa kun nostaa pleksillä varustettua pyörää.

Työvalo
Kirkkaana loistava pistemäinen valo on liiketunnistimella varustettu työmaa-aikainen valaisin. Pitänee purkaa se pois. Aiheuttaa häikäisyä heijastuksillaan sekä syttyy ja sammuu yllätyksellisesti.

Tyhjä kohta kaipaa valaisinta.

Valaisee muutakin
Kaksiputkinen tulee pyöränostimen ja sorvin väliin. Sorville on kohdevalo mutta yleisvalosta ei liene haittaa. 

Tila on korkea
Itse asiassa korkein oli edellinen tila jossa harrastelin. Yli viisi metriä. Siitä oli omat hankaluutensa. Valotkin joutui laittamaan ketjuista roikkumaan. Nekin ovat tallessa mutta nykymittapuulla energiasyöppöjä. Siksi nyt vain led-valoja niin maailma pelastuu.

Puominosturi
Sellainen on jo olemassa. Asennus joskus myöhemmin. Se tarvitsee lujan pylvään jonka varassa se kiertyy. Se tullee kuvassa näkyvään ylänurkkaan. Siinä on tällä hetkellä rakennusaikainen tuki.

Tulevalle talvelle ajankulua
Pyrin saamaan Verstaan hyvään kuntoon kesän aikana silloin kun en ole matkoilla, mökillä tai baarissa. Mitään isompia uutuuksia ei ole kiikarissa välineiden tai projektien suhteen. Näillä vanhoilla vehkeillä ja niiden parantelun parissa edetään. Toki jelppaan muitakin motoristeja jos apua erehtyvät pyytämään. Valitettavasti pitää pyytää pieni lahjoitus myötätunnon jakamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti