torstai 22. marraskuuta 2018

Kerholle työkaluja


Laaja valikoima
Menneellä viikolla ja tänään ilmestyi Kerholle muutama työkalu. Öljynsuodattimien avaaminen ja sulkeminen on ollut hankalaa siksi että jälleenmyyjillä ja heidän edustamillaan suodatimerkeillään on liki kullakin eri avainkoko. Siihen tuli osittainen korjaus työvälinesarjan muodossa.

 Suodatinavainsarja.

Ei osumia
Olisi luullut että tässä setissä on melko moneen lähtöön avaimia. Mutta osoittautui että varsin yleiseen pyörämalliin, BMW GS 1200, ei yksikään ollut sopiva.

 Avainkoot ja adapteri.

Tuurilla osuu
Avaimia on moneen lähtöön. Jokin avaimista osuu suurella todennäköisyydellä johonkin suodatinmalliin.

Osia rekisterinumerolla
Kauppiaalta saa huolto- ja varaosat nykyään rekisterinumeron perusteella mutta voi käydä niin että vaikka suodatin on muutoin oikea niin sen avainkoko ja -tyyppi voi vaihdella suodattimen valmistajan mukaan.

Halvalla ei saa kaikkea
Sarja oli erittäin edullinen.

Täydellinen setti momenttiavaimia
Myös momenttiavainsarja sai täytettä. Nyt on momenttiavaimia siten että kukin kolmesta avaimesta täyttävät hieman päällekkäin kokoeronsa ja momenttiskaalansa. Vielä puuttuu M8-ruuveja pienempien ruuvien momenttiavain.

Sormivoimin
Rannemomentti täyttää toistaiseksi pienen momenttiavaimen puutteen. Pienien muttereiden ja ruuvien suhteen pitää olla varsin varovainen. Juuri ne ovat väännetty rikki liian suuren vääntövoiman käytön vuoksi. Kokenut asentaja tietää tämän ja kiristää vain kohtuudella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti