tiistai 9. lokakuuta 2018

Jämijärven lähteet ja pienlentokenttä

Samalla reissulla kun kävin hakemassa Hämeenperältä California Adamantiin varaosia niin vaimoa viihdyttääkseni ajeltiin autolla lähistön luontomatkailukohteita.

Mannanmäen näkötorni Hämeenkyrössä oli tähän aikaa vuodesta jo suljettu mutta katsottiin sekin päältä päin.
Kesäaikaan siellä toimii kahvila.

Seinässä muistolaatta vuoden 1918 taisteluista seudulla. 

Tästä ajelimme Jämin lentokentälle mutta matkalla poikettiin parilla luonnonlähteellä. Kylmänmyllynlähde ja Uhrilähde sijaitsevat noin sadan metrin päässä toisistaan ja niiden rannoille on rakennettu pitkospuut.

 Kylmänmyllynlähteen "silmiä".

Uhrilähteen purkauskohdista kolme.

Lähteet ovat kooltaan suunnilleen samanlaiset. Olettaisin että niiden vedenpinnan tasokin on sama.
Harjualueen toisella puolen on tunnetumpi Kuninkaanlähde lähellä caravanaluetta.

Matka jatkui Jämin lentokentälle jossa oli RC-lennättäjiä sekä liidokkilennättäjä. Kivan näköistä hommaa. Söimme lounasta lentokentän ravintolassa. Ruoan päälle reippailua ja kiipeäminen näkötorniin. Tuuli heilutti tornia sen verran että oli jännää.

Jämin näkötorni.

Jämin kiinteistöja tornista katsellen.

Kiitoratoja on kaksi erisuuntaista joten eri tuuliolosuhteet eivät häiritse lentoonlähtöä eikä laskeutumista.

Keskellä ylläolevan kuvan maiseman horisonttia näkyy pikkuinen kohouma. Se on Etelä-Pohjanmaan puolella Kauhajoella oleva Lauhanvuori. 231 metriä merenpinnasta. Muuten on melko tasaista sielläpäin. Vuoren rinteellä olevassa Spitaalijärvessä voi käydä uimassa. Pitänee siihenkin suuntaan joskus matkailla.

Tyypillinen näköala tornista. Metsää ja vettä.

Kuvassa ei erotu mutta länteen ja pohjoiseen katsoessa on taivaanrannassa näkyvissä kymmeniä tuulivoimaloita. Peltojen määrä metsään verrattuna on aika vähäistä näillä seuduin. Satakunnan, Pirkanmaan ja Etelä-Pohjanmaan rajaseudulla. Kangasmaastoa, soita ja metsiä sekä pieniä järviä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti