perjantai 12. lokakuuta 2018

Rajasalmen kahvila lopetti


Liikepaikka
Nokian ja Pirkkalan välissä on Pyhäjärvessä kapeikko ja kapeikossa saari johon ja josta 70-luvulla rakennettiin silta yli järven. Sillan Pirkkalan puoleiseen rantaan ilmestyi hirsirakenteinen lounasbaari-kahvilarakennus. Myöhemmin vielä tien toiselle puolelle toinen samanlainen. Sillasta yli kulki paikallistien muodossa Ylöjärven, Nokian, Pirkkalan ja Tampereen liikenne ohi kyseisten taajamien. Lisäksi paikallisliikenne hyödynsi sitä. Eli hyvin vilkas paikka silloin.

Vuosikymmen ruokaa ja kahvia
Näin meni yli vuosikymmenen. Sitten ryhdyttiin muuttamaan paikallistietä moottoritieksi ennen vuosituhannen vaihdetta. Moottoritietasoista baanaa riittää nyt Helsingistä Ylöjärvelle. Moottoritietä varten tehtiin nelikaistainen silta vanhan viereen.

Vanha tie hiljeni
Vanha silta jäi paikallisliikenteen käyttöön. Toinen baari katosi aikanaan moottoritien alle mutta toimi sillan rakennustyön aikana jonkinlaisena työnjohdon konttorina. Vanha tie jäi paikallistieksi mutta liikenne on vain kadonnut kun uutta tietä pääsee nopeammin ja helpommin.

Ei rekkoja eikä pitkämatkalaisia
Toinen, vanhempi, baari jäi paikallistien varteen vanhalle paikalleen. Liikenne pieneni murto-osaan. Ei paljon rekkakuskeja poikkeillut vaikka viereinen levike sen olisi edelleen sallinut.

Vakioasiakkaana pari vuotta
Sikäli erikoinen juttu henkilökohtaisesti koska itse ajoin kuorma-autoa Pirkanmaalla 80-luvun alussa ja Rajasillan baari oli vakio lounas- ja kahvipaikka. Kuormuriurani oli lyhyt. Vain pari vuotta. Sittemmin en ole kyseisessä baarissa käynyt.

Kun oli aikaa
Mutta tänään, California Adamantilla, ajelin sitä kautta, vaihtelun vuoksi hetken mielijohteesta, Ylöjärvelle Kerholle laittamaan pyöriäni talvisäilöön. Päätin vilkaista onko tarjonta muuttunut. Eipä juuri ollut. Grilliruokaa edelleen.

Hinta 8,50€.

Kasvispitoisempaa
Ei siis suurta muutosta ole tapahtunut vuosituhansien vaihtumisesta huolimatta. Uutuutena että myös kasviksia on annoksessa. Ennen ei ollut.

Viimeinen lounas
Tämä annos, aivan sattumalta, oli viimeinen mitä baarista sai. Samaisena päivänä se suljettiin eli tänään kun tätä kirjoitan. Uutta toimijaa baariin ei ole vielä löytynyt ja mahtaako löytyäkään. Ainakin liikeideaa pitää päivittää muullakin kuin vihanneksilla.

Omituista
Oli siis suurta sattumaa että juuri tänään, lopettamispäivänä, kävin baarissa jossa olin käynyt joskus vuonna 1983 edellisen kerran. Kummallista.

Kulkuneuvoni levikkeellä ja baari.

Poikkeilen
Jos paikkaan tulee uusi yrittäjä niin toki käyn vilkaisemassa tarjonnan. Onko kohteella menestystä ruokapaikkana lainkaan sillä moottoriteiden risteyksissä, saman matkaa molempiin suuntiin parin kilometrin päässä ovat isot ABC-joukkoruokintapaikat.

3 kommenttia:

  1. Jännä paikka tämä sinänsä, ite asunut pirkkalassa 19v ja sen jälkeen nokialla noin 8v silti koko sinä aikana ei ole tullut osuttua aukioloaikaan paikalle silloin kun tuo vielä toimi. Toki nyt 27v niin ei tässä ole kun se vähän yli 10v tullut varsinaisesti ajeltua jollain moottorisilla. Nyt asuntoautolla tuli yövyttyä grillin pihassa ja mielenkiinnosta etsin tietoa, että onko tuo yleensä auki joskus. No eipä ole nykyään.

    VastaaPoista