perjantai 12. lokakuuta 2018

Rajasalmen Siltakahvila lopetti

Nokian ja Pirkkalan välissä on Pyhäjärvessä kapeikko ja kapeikossa saari johon ja josta 70-luvulla rakennettiin silta yli järven. Sen Pirkkalan puoleiseen rantaan ilmestyi hirsirakenteinen lounasbaari-kahvilarakennus. Myöhemmin vielä tien toiselle puolelle toinen samanlainen. Sillasta yli kulki kolmostie Vaasaan ja Helsinkiin eli yksi Suomen pääväylistä. Lisäksi paikallisliikenne hyödynsi sitä. Eli hyvin vilkas paikka.

Näin meni yli vuosikymmenen. Sitten ryhdyttiin muuttamaan kolmostietä moottoritieksi ennen vuosituhannen vaihdetta. Moottoritietasoista baanaa riittää nyt Helsingistä Ylöjärvelle. Moottoritietä varten tehtiin nelikaistainen silta vanhan viereen. Vanha silta jäi paikallisliikenteen käyttöön. Toinen baari katosi aikanaan moottoritien alle mutta toimi sillan rakennustyön aikana jonkinlaisena työnjohdon konttorina.

Toinen, vanhempi, baari jäi paikallistien varteen vanhalle paikalleen. Liikenne pieneni murto-osaan. Ei paljon rekkakuskeja poikkeillut vaikka viereinen levike sen olisi edelleen sallinut.

Sikäli erikoinen juttu henkilökohtaisesti koska itse ajoin kuorma-autoa Pirkanmaalla 80-luvun alussa ja Rajasillan baari oli vakio lounas- ja kahvipaikka. Kuormuriurani oli lyhyt. Vain pari vuotta. Sittemmin en ollut kyseisessä baarissa käynyt. Mutta tänään, California Adamantilla, ajelin sitä kautta, vaihtelun vuoksi hetken mielijohteesta, Ylöjärvelle Kerholle laittamaan pyöriäni talvisäilöön. Päätin vilkaista onko tarjonta muuttunut. Eipä juuri ollut. Grilliruokaa edelleen.

Hinta 8,50€.

Ei siis suurta muutosta ole tapahtunut vuosituhansien vaihtumisesta huolimatta. Uutuutena että myös kasviksia on annoksessa. Ennen ei ollut. Tämä annos, aivan sattumalta, oli viimeinen mitä baarista sai. Samaisena päivänä se suljettiin eli tänään kun tätä kirjoitan. Uutta toimijaa baariin ei ole vielä löytynyt ja mahtaako löytyäkään. Ainakin liikeideaa pitää päivittää muullakin kuin vihanneksilla.

Oli siis suurta sattumaa että juuri tänään, lopettamispäivänä, kävin baarissa jossa olin käynyt joskus vuonna 1983 edellisen kerran. Kummallista.

Kulkuneuvoni levikkeellä ja baari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti