sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Vimpyilyt vuosikymmenten takaa.

Pena oli skannannut vanhoja kuvia Vimpyilystä. Vuodesta en ole aivan varma. Joku paikallaolleista ehkä pystyy asiasta kertomaan.

Selvisi myöhemmin että kuvat ovat syyskesältä 2001. Vaikuttaa, pukeutumisesta päätellen, että ei niin kovin lämmin kesäpäivä. Aika tarkemmin: 31. elokuuta - 2. syyskuuta. Tarkka aika ei ole tarkistettu mutta niillä tietämin.


Päärakennus jossa keittiö ja majoitustiloja.

Vasemmalla aitta jossa myös saattoi majoittua ja sen terassilta pidettiin puheita.

Aikanaan oli Vimpyn jäsen yli vuosikymmenen ajan. Niinä aikoina aloitin pyörien rakentelun ja entisöintihommat koska Vimpyllä oli, ainakin silloin, hyvät harrastetilat. 

Kuuluin myös lukuisten Vimpyilyjen henkilökuntaan että vierailla olisi kaikki hyvin kuten kuumaa vettä saunassa, vessahuolto, siivous ja muu puhtaanapito. jne. Aivan kaikissa Vimpyilyissä en kuitenkaan ollut.

Pate. Kuva oletettavasti Sammallammin koululta.

Kuvassa näkyvä urho oli Vilppulan Moottoripyöräilijät ry:n primus motor sekä kerhon johdossa pitkään että erityisesti Vimpyilyjen aktiivisena alullepanijana.
Nyttemmin on taitanut moottoripyöräily vaihtua enemmänkin eräharrastukseksi.
Aikansa kaikkea. 
Paten motto: Vimpyilyssä saa ruokaa jos vaimo viittii laittaa! 
Todellisuudessa muutkin tekivät ruokaa. Muunmuassa aamupuuron sai Jallusilmällä halutessaan.
Päiväruokana oli yleensä pyttipannua tai keittoa josta ei välttämättä tiennyt mitä siinä on mutta oli kuitenkin maittavaa.

Useissa Vimpyilyissä oli myös Mäntän kerhon jäseniä mukana järjestelyissä. Tämä yhteistyö taisi syntyä siitä että Kuoreveden pappila (kuva ylempänä) oli Mäntän kaupungin hallinnassa ja mänttäläiset saivat sitä vuokrata.

Alkupään Vimpyilyt olivat lähellä Kolhoa olleella leirintäalueella. Sittemmin Sammallammin koululla, Kuoreveden pappilassa ja myöhemmin Koivion aseman tietämin. Mikäli jotain aiheesta muistan. Ehkäpä joku vimpyläinen lukee tämän ja kommentoi aiheesta.

Kuvia saattaa löytyä omistakin arkistoista. Lienevät diapositiivejä koska en juurikaan perinteisiä paperikuvia harrastanut. Ehkäpä niitä löytyy syksyn mittaan.

Nyt löytyi jo vähän paperikuvia. Scannasin ne ja liitän ne tähän. Kuvat ovat omiani Vimpyilystä vuodelta 1999 mikäli "arkistoni" päiväykset pitävät.

 Eeva koeistuu Monsteria.

Takana pappilan väentupa joka toimi lattiamajoituksena ja sitä ennen samana iltana muunmuassa diskoteekkinä. Mahtoiko olla jokusella kerralla myös bändi paikalla?

 Perjantai ja väkeä saapuu paikalle.

Sininen pieni rakennus on saniteettitila. Eli vessat ja pesualtaat.

 Pyörät parkissa.

Vaikuttaa siltä että, pyöristä päätellen, ovat asialla ollut BCB:n porukkaa Lahdesta.

Yleisnäkymää. Ovi vasemmalla on pappilan keittiön ovi.

Pappilassa on iso sali jonka seinustoilla oli kerrossänkyjä. Lauantaiaamun ilma siellä oli käsin kosketeltavaa.

Joitakin lippuja oli saloissa. Musta lienee BCB:n ja valkoisemmasta en muista mikä.

Jatkoa seuraa....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti