keskiviikko 29. elokuuta 2018

Ajovarusteiden korjailua


Säätämistä
Kerholiivi ryhtyi ahdistamaan.
Siihen noudin lääkkeet Motonetistä kun oli muutakin asiaa.

 Kerholiivin säätöketjut.

Mahdollinen vaurion aiheuttaja
Ketjua en laittanut alimpiin reikiin lainkaan sillä auki ollessaan ketju ja solkilaite yltäisi tankin maalipintaan asti ja unohduksen sattuessa syntyisi ikäviä naarmuja. Talvikaudeksi voin tehdä poikkeuksen.

Ravintolabikerin iloja
Talvella kerholiivi päällä voi ryhtyä ravintolabikeriksi respektin hakuun. Perusteitakin on sillä kesäkaudella on tullut ajetuksi useammalla eri moottoripyörällä muutamia kilometrejä kullakin.

Ajosaappaan pohjan vahvistus.

Saappaat 15v
Bootsi on kulunut niin että pohja ryhtyi vuotamaan. Lisäsin tiiveyttä ja pohjan paksuutta. Jalkineet ovat olleet pääasialliset ajosaappaani jo yli kymmenen vuotta. Eivät päästä vettä sisäänsä eivätkä ole hiottavat. Erittäin hyvä sijoitus. Merkki on Oxtar.
Korjasin myös vanhojen lenkkarien murtuneet pohjat. Sain hyvät tallikengät. 

Kovettuu äkkiä
Eilen kittasin ja tänään saappaat ajossa. Perjantaina kutsukokoontumiseen Tammelan suuntaan. Ehjillä jalkineilla. Sitä ennen, aamulla, teen kylttientisöintiä ja pientä liimausta.

 Kunnostettu alumiininen tankkimerkki.

Käsitöitä
Puhdistin, maalasin ja liimasin. Parin tunnin homma jos liimauksen kovetusta ei lasketa.

Helppokäyttöistä
Täyteaineena ja alumiinimerkin liimana on Sikaflex 221. Tarttuu hyvin ja kovettuu nopeasti. Kestää myös kulutusta jossain määrin. Kun kuluu niin voi lisätä. Paikattava pinta pitää olla puhdas ja kuiva. Ei tartu nahkaan. (Nahka on rasvaista.)

Samaa ainetta
Ilmeisesti alkuperäiset pohjat ovat polyuretaania joten samaa ainetta tämäkin. Kovettuu ilmankosteuden vaikutuksesta. Lämmittäminen ei koveta ainetta mutta ei kovetu myöskään pakkasella. Kestää öljyä ja joitakin muita kemikaaleja.

3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Hei Matti. Yritin soittaa, onko numerosi vaihtunut? Kuulostaa hyvältä tuo paikkaus. Toimisikohan myös falskaavaan latonavetan kattoikkunaan? Näin unta, että olit pihallamme kaksi sekuntia. Mentyämme sinne, olit jo poissa. Olisi oikein mukava saada sinut poikkeamaan uudestaan!!! Tuo oli jo liian pikainen visiitti, unessakin...

    VastaaPoista