tiistai 12. kesäkuuta 2018

Uusi navigaattori

Navigaattoreiden hinnat ovat tulleet varsin alas. Toisaalta, kalliimmissa versioissa, on liikaakin toimintoja käyttööni. Uusi laite korvaa pyöräkäytössä vanhan Mion.
Mio on kokenut kovia vaan on ihan kunnossa ja saa jatkaa autokäytössä.

Pyöräkäyttöön hankin tarjouksesta Tomtom Start-mallin. Kiinnitys imukupilla kuten Miossakin mutta kiinnitysvarsi on lyhyt niin on odotettavissa että sitä ei tärinän takia tarvitse tukea erikseen.

En siis tarvinnut mitään kiinnityskikkareita löytääkseni sopivan kohdan laitteelle näkökentässä. Operointi vasemman käden hanskan etusormella jos nyt ajon aikana mitään toimenpiteitä on edes tarve tehdä.

Mikään suurensuuri näyttö ei ole mutta on kuitenkin noin neljänneksen suurempi kuin Miossa. Leveyssuunnassa. Myös sen näytön kirkkaus on suurempi kuin Miossa. Äänivaroja tuntuu riittävän. Kuuluu varsin hyvin avokypärä päässä jo puolella äänenvoimakkuudella taajamavauhdeissa. Ei siis tarvita kuulokkeita.

Imukuppi pleksin sisäpinnassa.

Imukuppi ei ole aivan yhtä hyvä kuin Miossa mutta kyllä tämäkin tarttuu. Mekanismi on pienikokoinen eli mahtuu oikein hyvin eikä tuo laitetta liian lähelle naamaa. Jos olisi lähellä niin tarvitsisin silmälasit.

Navigaattorin teline.

Imukuppia ei kannata irrottaa joka kerta kun navin ottaa tauolle. Mitään sähkötekniikkaa ei jää jalustaan. Jalustan varmistus nippusiteellä katteen tukirautaan.

Sähköjohdinta matkassa oli runsaasti.

Autokäytössä sitä tarvitaankin kun sen kiertää verhoilujen taakse piiloon niin että ei ole häiriöksi. Nyt laitoin vain nippusiteellä löysät pleksin kiinnikkeeseen.

Laitteen sijainti pyörässä.

Keskellä ohjaustankoa mittarin alla näkyy virtalähteet: kaksi USB 5V ja yksi 12V tupakasytytin virtalähdettä. Tompan pakkauksessa oli myös tupakansytytin- USB-muuntaja 12V --> 5V. Sitä ei tarvita muualla paitsi autokäytössä. Autossa ei ole 5V USB:tä vaikka USB-liitin löytyy mutta se on tarkoitettu lähinnä äänentoistoa varten.

Sijaintia piti hakea hetki. Alempanakin olisi ollut kiinnityspaikkoja mutta olisi tarvinnut erillisen telineen. Imukuppi on kätevämpi. 
Laite on hyvin näkökentässä ajon aikana. Silmiä ei siis paljoa tarvitse käännellä eli turvallisuus säilyy paremmin kun kaikki tarpeellinen on silmissä yhtä aikaa.

Oikealla vanha Mio. Kokoero merkittävä.

 Mion iso jalka.

Kauheasti en apuja suunnistukseen tarvitse. Suomen, ja osin läntisten naapurimaidenkin tiestöt, ovat vanhastaan tuttuja. Mutta lähiosoitteen hakuun suunnistuslaitetta voi tarvita erityisesti kun ekaa kertaa menee.

Laite tukeutuu Venäläiseen Glonass-satelliittijärjestelmään. Lisäksi on GPS-tuki.
Pitäisi olla erityisen tarkka sijainnin suhteen. Kuten millä kaistalla kulloinkin ajetaan jos on monikaistainen tie. Tämähän ei ole ollut aina aivan selvää.

Laitan myöhemmin käyttäjäkokemuksia pyöräkäytössä. Autossa laite on toiminut varsin kätevästi sen kerran kun sitä on tarvittu.

Ensi kertaa käytössä ja kuinkas sitten kävikään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti