tiistai 5. syyskuuta 2017

Koni Dial-a-Ride takajoustintuet


Tunnetuin ja suosituin korvausvaimennin
Yksi markkinoiden suosituimmista iskunvaimentimista vaikka hinta ei ollutkaan erityisen edullinen. Pikemminkin päinvastoin.

Ominaisuudet ylivertaiset
Niiden toimintavarmuus ja säädettävyys sekä mahdollisuus purkaa ja kunnostaa tekivät näistä hyvin yleiset seitsemänkymmentäluvulta aina tähän päivään asti. Koneja ei ole valmistettu vuosikymmeniin mutta käytössä niitä näkee. Merkillä Ikon valmistetaan samanlaisia iskunvaimentimia. Laadusta en tiedä.

Joskus laitoin talteen
Löysin omista kätköistäni pari paria Koneja. Ovat todennäköisesti olleet Guzzi Californiassa. Kaivoin ne esiin sillä California Adamantin nykyiset takajoustintuet ovat aikansa eläneet. Katson toki voiko ne kunnostaa. Toimiessaan olivat oikein miellyttävät. Tässä juttua osien vaihdosta.

Mallimerkintä.

 Vaimennuksen tehonsäätö.

Vaimennuksen säätö
Tehoasetuksia on neljä. Nelonen on jo melko jämäkkä. Kakkonen on yleensä riittävän tehokas asetus.

Säätönuppien suojakumit.

Jousi on progressiivinen.

Vaimentimet jousineen. Vasemmalla suojakumit.

Säädettävä jousen esijännitys
Jousi on säädettävissä kolmeen tiukkuuteen kuormituksen mukaan. Paluuvaimennuksen säätö tehdään samaan suuntaan eli isommalle kun joustakin kiristetään. Sopiva säätö löytyy kokeilemalla. Kuormitettuna pitäisi joustomatkasta painumaa olla 1/4 - 1/3. Löysimmässä jousen asetuksella vaimennus 1 - 2, jousen keskiasetuksella 2 - 3 ja tiukimmassa asetuksessa 3 - 4.

Napakka käytökseltään
Jos etsii, esimerkiksi customtyyppiseen pyörään, mukavan lelluvaa ja pehmeää jousitusta niin silloin nämä eivät tule kyseeseen. Pikemminkin näillä haetaan urheilullisempia ominaisuuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti