tiistai 5. syyskuuta 2017

Pyynikki ja Mustalahti


Kauden ulkopuolella
Pyynikillä on munkkikahvila ja yleensä runsaasti parkkitilaa. Niin nytkin kun turistiaika on ohi. Silti kahvila oli iltapäivällä klo 16 jälkeen melkein täynnä. Myös terassi. Munkit olivat tuoreita ja kahvi hyvää. Eikä ole mikään kiskurihintapaikka. Monet tulevat kävelyreissullaan lataamaan munkkeja sen verran että kävelyn hyöty ulosmittautuu.

Heillä on motto: Munkki päivässä pitää pepun pyöreänä.

Kahvila ja näkötorni.

Näkötorni on avoinna silloin kun kahviokin. Aikuisilta menee pieni pääsymaksu. Sieltä voi katsella Näsinneulaa samalta korkeudelta.

Tie alhaalta näkötornille.

California Adamant Pyynikillä.

Reitti Pyynikille.


Munkinsyönnin jälkeen Näsijärven rantaan
Kausi alkaa olla lopuillaan mutta hyvä sää sai paikalle melkoisen määrän pyöriä Mustaanlahteen. Äkkiä laskien toistasataa. Tarkkaa määrää on vaikea arvioida sillä pyöriä tulee ja menee kaiken aikaa.


Yllä muutamia pyöriä joista jotkin harvinaisia.

Mustalahti pilkistää oikeassa ylänurkassa.


Opastusta
Pohjoisesta, idästä ja etelästä tullessa voi noudattaa Särkänniemeen ohjaavia opasteita. Niistä suunnista Rantatunneli on helpoin reitti idästä länteen jos ei halua ajaa pitkään kaupungin katuverkossa. Rantatunneli vie hieman ohi länsipuolelle joten tunnelin päätyttyä heti ensimmäisestä liittymästä pois ja takaisinpäin kilometrin verran.
Lännestä Vaasan ja Nokian suunnista tullessa ei pidä mennä tunneliin vaan keskustan suuntaan. Mustalahti on ennen keskustaa siltä suunnalta tullen. 

Syksy vei palvelut
Tältä vuodelta on kaikki palvelut satama-alueella loppuneet. Alkavat jälleen Vapun tietämin ensi vuonna. Paikalla on pizzeria-kahvio, alacarte-ravintola, jäätelökioski ja makkaragrilli.

Höyrylaivaristeilylle
Samasta paikasta pääsee kahden vuorokauden tai lyhemmille risteilyille Näsijärvelle. Laivat ovat Kortelahden kaupungin puoleisessa rannassa. Aito höyrylaivakin löytyy jolla pääsee Virroille ja takaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti