sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Motoristin viikonloppu


Virallinen kauden aloitus
Ajokauden avauskokoontuminen on tyypillisesti ollut Nummijärvikokoontuminen. Oli puhetta että menen samaa matkaa Mämmilä MC:n ryhmän kanssa. He ajoivat alkumatkan vajaat kaksi tuntia Ruoveden ja Kurun kautta Parkanon Shellille jossa jo odottelin ja pidin muutamaa parkkiruutua varattuna. Vaikka vaikealta se tuntui koska kävijöitä kyseisessä paikassa on todella runsaasti. Toimin siis tavalla joka tehoaa ja on uskottava: uhkasin väkivallalla. Jopa lähti Toyota ruudusta! Saimme siis pyörät vierekkäisiin ruutuihin siististi.

Pikkutietä ja maisemia
Matkan Parkanon Shellille tein Luhalahden kautta. Upeat kevätmaisemat ja paljon vesistöjä. Eli maisemat ykköslaatua. Inkulan korkealta sillalta on laajat näkymät Kyrösjärvelle.

Joutessani
Perjantaina oli Luhalahden kirkon ovi lukossa mutta otin valokuvan jossain määrin erikoisesta kirkosta.

 Luhalahden kirkko ja ajoneuvo.

Loistava ajokeli
Säätila oli hyvä heti aamusta. Tosin lämpötila oli varsin alhainen. Homma ei hiottanut.

Vaihtelevaa
Nummijärvellä leirintäalueella perjantai oli kelvollinen ilma mutta lauantaina satoi liki koko päivän ja oli pilvistä. Lämpötila kymmenen asteen korvilla parhaimmillaan. Oluet pysyivät viileinä.

Viihteellä
Perjataina oli ohjelmaa: bändi soitteli muun muassa Pink Floydia ja muuta mukavaa musaa. Lauantaina oli karaokea joten minua ei sillä suunnalla juuri näkynyt.

Grillin liepeillä
Lauantai-iltana laitoimme ja söimme Rektum MC:n porukalla naudanlihaa kevyesti kypsytettynä, tryffelivoin kyydillä uusia perunoita ja salaattia. Kiitokset johtaja Tammiselle ja kokki Jocke Hackmanille. Itse toimin perunavastaavan sijaisena joten sain pestä perunat.

Kotiinpäin
Sunnuntaina oli lähtö kotiin. Palattiin tulojälkiä Parkanon Shellille kahville. Siitä uusi reitti Mämmiläläisille koska Kurun ja Parkanon välillä oli tietyö jonka he olivat kokeneet jo tulomatkalla. Opastin heitä takaisinpäin tuloreittiäni mutta Viljakkalan kohdalta suunta Kyrönlahteen.

Hyvä taukopaikka
Siinä on pieni palvelukeskittymä: kauppa, kahvila ja bensa-asema. Kahvilassa on motoristeille alennuksia ja santsikuppi ilmainen. Tiet alueella ovat mutkaisia ja vielä hieman pomppuisia talven jäljeltä.

 Kyrönlahden kyläkaupalla.

Taustalla kahvila.

Ikämiesten ja -naisten pyörät
Pyörävalikoima on keski-iän ohittaneiden miesten ja naisten makuun. Raskaita pyöriä joista kolme Guzzia, pari Bemaria. H-D ja jokin iso japanilainenkin.

Kahvittelun jälkeen matkasuunnat erosivat. Kukin lähti itselleen sopivaan suuntaan. Suurin osa Kuruun päin ja sieltä Ruoveden kautta kotiin.

Muutaman minuutin ajon jälkeen olinkin jo LCR-MC:n Kerholla jossa sielläkin oli juuri kotiuduttu jostain toisesta reissusta.

Kotimatka moottoritietä ei kirjallista kuvailua kaipaa. Pyörä talliin ja ajokamat naulaan. Kotona suihkuun.

Omaan tahtiin lähiseudulle
Etelä-Pohjanmaa on mukavan lähellä. Jurvan Botniaring ja Honkajoen Pesämäki ovat molemmat pikku ajomatkan päässä jos moottoriurheilu kiinnostaa. Reittejä voi valita useimpia. Itselle tyypillinen on Tre. - Mouhijärvi - Suodenniemi - Lavia - Kankaanpää - Kauhajoki - Botniaring. Kivoja teitä eikä juuri muuta liikennettä. Voi ajaa niin sanotusti omaa vauhtia.

Maisemareitti.

Luhalahti City
Luhalahdessa, noin puolessa matkaa kuvan reittiä, on kahvila, kyläkauppa ja bensa-asema. Poikkeamisen arvoinen paikka. Melkein kaikkea löytyy ja melkein kaikkea tehdään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti