tiistai 15. marraskuuta 2016

Uusi pyykinpesukone jumittaa

Vaimon kera poikettiin kodinkonekaupassa ja sieltä lähti virtuaalisesti mukaan pyykinpesukone. Vanha oli pelannut noin 13 vuotta mutta lähti pikkuvikaisena taloudesta kierrätykseen. Kai se sitten oli tarpeellista hankkia uusi.

Laite on nykyaikaan sopiva siinä mielessä että se sijaitsee pesuhuoneen lisäksi "esineiden internetissä". Toisin sanoen sen toimintaa voi seurata ja ohjata WiFi -yhteyden kautta. Tiedä sitten paljonko se helpottaa itse pesutointa. Pyykkikorista kun se ei hae ja lajittele pestäviä vaatteita itse. Eikä pinoa kuivia kaappiin. Mutta ehkä se tuottaa iloa käyttäjälleen. Kertoopa ainakin että nyt on ohjelma lopussa ja kone pitää tyhjentää.
Pyykin laite kyllä punnitsee että tietää minkä verran vettä tarvitaan ja kuinka kauan pitää pyykkiä pestä. 7 kg lienee maksimi.

Eteiseen kone tuli helposti tsupparifirman (Posti) kahden riskin miehen kantamana. Siitä sitten itse pakkauksen purkuun. Paketti oli helppo purkaa. Kuljetustuet pois.
Vanhan koneen veivät samat riskit ja tarmokkaat miehet.

Seuraava toteamus oli että laite ei mahdu 57 cm leveästä pesuhuoneen ovesta. Pesuhuoneen oven olin jo irrottanut saranoiltaan. Pesukone on 60 cm leveä ja saman verran pitkä. Korkeutta vielä enemmän.
Piti pitää tuumaustauko. Oven karmit näyttivät hankalilta irrottaa joten katseet koneeseen. Ensin irtosi luukku. Se kavensi kolme senttiä konetta. Sitten takakansi.

Ensimmäinen yritys.

Ei mahtunut. Takakansi piti irrottaa. Muutama ristipääruuvi piti kiinni.

Takakansi.
Tiukkaa tekee.

Uusi yritys. Ei mahtunut mutta ovenpielistä maali rapisi. Käyttöpaneeli oli esteenä.

 Tekniikkaa irti.

Ohjelmointilaitteet kun irtosivat niin arvelin että loppu menee voimalla.
Siihen mennessä oli irrotettu pesukoneen kansi, takakansi, täyttöluukku, letkujen pitimet ja käyttöpaneeli.
Voimaa riitti ja kone meni pientä rutinaa pitäen ja maali lohkeillen, onneksi vain ovenpielistä, ei koneesta. Sitten vartti kokoonpanoa ja vesikytkentöjen tekoa. 

Ei ollut taaskaan oikeanlainen väliletku veden sisäänmenoa varten. Vanhan koneen letkun laitoin onneksi talteen ja se sopi oikein hyvin. Ongelma on vesijohdon takaiskuventtiilin lähdön kierre. Ei liene nykystandardien mukainen.
Muutenkin nuo nykyliittimet ovat hentoista muovia niin epäilyttää kesto. 

Kone perillä ja koottuna.

Vielä vesivaa'an kanssa laitteen asennus suoraan ja rouva sai tehdä koepesun. Tosin ilman pyykkiä. 80:n asteen pesuohjelma näkyi kestävän 3 tuntia ja 34 minuuttia. Koneet ovat nykyään vähän virtaa kuluttavia: kun kulutusta mitataan periaatteella wattia per tunti niin laitetaan niitä pesutunteja vähän enemmän niin ei tuntikohtainen kulutus nouse. Kokonaiskulutus ei laske mutta aikaa kuluu.

Mutta nyt taas saa ajokamppeet siistiksi tai ainakin puhtaaksi. Työkamppeet ja kalsarit myös. Omalla kohdallani on noin kaksi viikkoa kun kaikki kamppeet, paitsi ihan parhaat juhlatamineet, olisivat likaantuneet niin olisi pitänyt lähteä kauppaan ostamaan puhtaita rytkyjä. Keskihintaisella pesukoneella voi siis säästää vaatteiden hankinnassa.

Lisäys päivää myöhemmin.
Pyykkiä on pesty ja lingottu.
Värit ovat säilyneet tai jopa tulleet paremmin esiin ja ovat riittävän kuivia. Kertoo Alan Asiantuntija eli vaimo.

Neljä ja puoli kuuta myöhemmin.
Toimii edelleen.

Vuosi myöhemmin.
Toimii vaan on ronkeli tietyillä ohjelmilla jos on pyykkiä joka imee itseensä paljon vettä. Ei lähde linkous päälle. Pyykin vähentäminen poistaa ongelman.

Päätelmä: kone tulkitsee että pyykin paino, nesteen kera, on yli säädetyn. College-kampeet ja muu sellainen tökkii. Muuta omituista ei ole ilmennyt ja takuukin on jo melkein mennyt.

Kaksi vuotta myöhemmin.
Linkoamatta jättäminen on enempi vakio kuin satunnainen tapahtuma. Huoltomies kävi, takuun piirissä kun kone niukasti on, ja tenttasi onko viemäri vetokykyinen, onko suoritettu koneen puhdistusohjelma, millaista pyykkiä on pesty, onko nukkasiivilä puhdistettu säännöllisesti? Vastaukset, luonnollisesti, on ja kyllä.

Huoltomien vaihtoi tyhjennyspumpun takuuseen. Tuli tehokkaampi malli vanhan tilalle. Tilanne ei muuttunut. Jaksaa pestä vain pari t-paitaa kerrallaan.

Huoltomies kutsuttiin uudelleen. On Audi-miehiä ja perehtynyt elektroniikkapuoleen. Löytyi keskusteluaihe samalla kun hän teki diagnostiikka-ajoa pyykkikoneelle. Sitten vilahti sellainen vikakoodi joka herätti huoltajan huomion. Ilman isommitta puheitta vaihtoi koko emolevyn. Sittemmin pyykkikone on toiminut.

Varsin hiljainen peli ja soittelee sulosäveliä ohjelmien vaihtuessa ja päättyessä. Wifiä ei ole otettu käyttöön. Ei tule eikä lähde digipöpöjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti