tiistai 11. lokakuuta 2016

California 1400 GTS Takakaatumaraudat sivulaukkujen suojaksi osa 2

Jutun ensimmäinen vaihe.

Parempaa settiä
Muiden, kesällä tekemättä jääneiden, hommien jatkeeksi harrastin hydrauliikkaputken taivuttelua ja hieman porausta saadakseni sivulaukkujen suojaraudat aikaiseksi. Ensimmäinen vaihe oli korvata alkuperäinen sivulaukkujen telineen tukiputki toisella mutta tukevammalla.

Sivulaukkutelineiden takatuet.

Samanlainen
Tein liki kopion takatuesta. Lokasuojan kiinnikekorvake on vielä hitsaamatta. Hitsailen sitten kun tulee muutakin hitsattavaa. Keskellä on lokasuojan jatkeen kiinnitysrauta. Se kiinnittyy sekä takatukeen että alkuperäisen lokasuojan alapään tuentaan. Muovisen lokarin alla on metallinen apurunko.

Kulmikas taivutus
Putkentaivuttimella tehty mutka ei ole aivan tasainen vaikka teinkin taivutukset noin 15 mm välein. Todennäköisesti pulverimaalaus peittää pikkuvirheet.

 Ero alkuperäisen ja omavalmisteen välillä.

Ero tekniikassa
Alkuperäinen on vain litistetty. Kaksi kertaa paksumpi korvaava tuki on myös litistetty mutta litistys on tehty eri periaatteella ja rakenne on siten myös lujempi. Jos pyörä kaatuu osa sen painosta tukeutuu kaatumaraudan välityksellä tähän kohtaan. Takatuki jakaa kuormituksen myös toiselle puolelle pyörää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti