perjantai 19. helmikuuta 2016

California 1400 GTS Lokasuojan jatke

Rekisterikilven tilalle lisäosa.
Omasta mielestäni takalokasuojan jatkeena oleva rekisterikilven teline ei istu kokonaiskuvaan. Heivasin sen sivuun, kirjaimellisesti, ja teen sen sijaan komposiittisen lokasuojan jatkeen. Sign. Galluzzi on vain muotoillut takalokariin pokkauksia joka asettaa vaatimuksia jatkeen muotoilulle. Toistaiseksi olen ottanut pakkelimallin lokasuojan jatkeen tekemiseksi.


Pakkelimalli.
Mallin reunoja pitää jatkaa sivuille että siitä saa otettua kunnollisen muotin jolla lopullinen osa muotoillaan. Homma etenee hiljalleen kuten komposiittihommat yleensäkin.

Muotin laminointia.
Kovettukoon viikon verran. Sitten irrotus mallista, muotin puhdistus ja hionta sekä maalaus. Irrotusainekäsittely ja sen kiillotus niin pääsee tekemään varsinaista kokasuojan jatketta.

Muottiaihio.
Muotti vaatii vielä maalin ja irrotusaineen pintaansa. Teen ensimmäisen koekappaleen lasikuidusta. Jos se on hyvä ja muottia ei tarvitse korjailla teen jossain vaiheessa hiilikuituisen osan. Jotenkin näen lokasuojan jatkeen valkoisena.....

Lokarin jatkeen muotti maalattuna.
Seuraavaksi kovetus korotetussa lämpötilassa ja sitten irrotusainekäsittelyjä. Ensimmäisen "vedoksen" teen lasikuitukankaasta ja pääsen sovittamaan sitä paikoilleen. Jos on hyvä muodoiltaan ja jos kiinnitys onnistuu ja katson tarpeelliseksi teen kopion hiilikuidusta.

Pääsin laminointivaiheeseen. Tavallista markettilaadun laskuitukangasta kolme - neljä kerrosta.

Polyesterihartsia ja lasikuitukangasta muotissa.

Hieman jäi joitakin ilmakuplia kun en ryhtynyt alipainesäkittämään laminaattia. Pakkeli korjaa asian. Lopullinen jatke syntynee alipainesäkittämällä joten kuplia ei muodostu.

 Jatkeen proto sovituksessa.

Sama takaapäin.

Hahmotteilin kynällä hiukan miten jatke leikataan sopusuhtaisemmaksi. Jatke on kiinni sivulaukkujen telineiden väliputkessa myös. Suuntausta pitää myös tarkentaa. Ruuvin kohdalle tulee punainen heijastin joka on pakollinen varuste nykyään.
Jatke on kiinni raudalla.
Taivuttelin lattaraudasta kiinnikkeen lokarin jatkeelle. Kiinnikerauta on lokasuojan putkirungon alaäpään korvakkeessa kiinni kahdella ruostumattomalla M6-pultilla ja yhdellä sivulaukkujen telineiden yhdysputkessa. Latalle hiekkapuhallus ja pulverimaalaus niin kestää kulutusta. Kuvan yläreunassa näkyy rekisterikilven valon johtoliitin.

Jatkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti