maanantai 9. marraskuuta 2015

Rouva sai lahjaksi moottoripyörän

Joillekin toive toteutuu vaikka ei ennalta tiedä sellaista olevankaan. Rouva täytti vuosia kohtuullisen määrän ja piti juhlat. Tapana on antaa lahjoja merkkipäivänä. Nyt tarvittiin pieni ryhmä toteuttamaan lahjanhankintaa. Asia vaati myös pientä hienosäätöä että lahja pysyi salaisuutena ja yllätyksenä. Siihen tarvittiin kaverien avuliaisuutta ja välineitä kuten perävaunu. Sekä valaistus luovutustilaisuutta varten.

 Kuljetus perävaunulla lahjoituspaikkaan.

Kaikki tapahtui tietenkin salassa ihan luovutushetkeen asti. Että sikäli onnistui hyvin. Marraskuinen säätila teki luovutustilaisuudesta varsin lyhyen. Juhlaväen juhla-asut eivät sallineet kovin pitkää oleskelua ulkona tuulisen Pyhäjärven rannassa.

Tilaisuutta varten sovellettu juhlavalaistus.

Lahjan saaja vaikutti tyytyväiseltä.

"Luovutustodistus"

Todistuksesta selviää tärkeimmät seikat pyörästä, saajasta ja lahjan luovuttajista. Lisäksi pitää mainita teknisen avun osalta Jukka Rissanen joka hoiti logistiikan ja valaistuksen luovutuspaikalla.

"Luovutustodistuksen" käsitelty kuva.

Virallinen tyyppi on Honda CL350/325, tyyppikoodi 9908, ajoneuvoluokka L3. Edessä 19 ja takana 18 tuuman renkaat.

Rekisteröintitodistuksen mukaan kyseinen pyöräyksilö on valmistettu USA:ssa vuonna 1972. Onko kyseessä vain kokoonpano vaiko syvällisempi valmistus. Sitä en toistaiseksi tiedä. Asia selvinnee ajan kanssa. Se kuitenkin on selvää että tätä pyörämallia ei ole markkinoitu Euroopan puolella. Malli on suunniteltu aikanaan vain Amerikan markkinoita varten ja oli siellä kohtuullinen myyntimenestys. Jälkeenpäin näitä lienee tuotu muutamia Eurooppaan ja Suomeenkin. Täällä myytiin menestyksellisesti rinnakkaismallia CB350. Merkittävin ero on pakoputkiston sijainti.

Erikoisinta tämän pyörän historiassa on että nykyinen lahjan saaja on omistanut tätä samaa pyöräyksilöä vuosituhannen vaihteessa ja tämä oli hänen ensimmäinen moottoripyöränsä ikinä.
Silloin tuli huomatuksi että pikku-Honda ei oikein pärjää pidemmissä reissuissa ja pyörä lähti muille markkinoille tilalle tullen tuplasti suurempi BMW-pyörä. Mutta hyvää ajo-oppia tällä sai. 

Nyt liikkumistarpeet ovat muuttuneet koska asumme saman katon alla mutta lähistöllä liikkumiseen tämä laite on varmaan kerrassaan mainio. Työmatkat ja pienet pyrähdykset lähiseudulla. Kokoontumisajomatkoihin tai kunnon matkailuun tämä on auttamatta liian pieni ja voimaton. Joutuu olemaan muun liikenteen jaloissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti