maanantai 9. marraskuuta 2015

Rouva sai lahjaksi moottoripyörän


Toivomaton toteutuu salaa
Joillekin toive toteutuu vaikka ei ennalta tiedä sellaista olevankaan. Rouva täytti vuosia kohtuullisen määrän ja piti juhlat. Tapana on antaa lahjoja merkkipäivänä. Nyt tarvittiin pieni ryhmä toteuttamaan lahjanhankintaa. Asia vaati myös pientä hienosäätöä että lahja pysyi salaisuutena ja yllätyksenä. Siihen tarvittiin kaverien avuliaisuutta ja välineitä kuten perävaunu. Sekä valaistus luovutustilaisuutta varten.

 Kuljetus perävaunulla lahjoituspaikkaan.

Kylmää
Kaikki tapahtui tietenkin salassa ihan luovutushetkeen asti. Että sikäli onnistui hyvin. Marraskuinen säätila teki luovutustilaisuudesta varsin lyhyen. Juhlaväen juhla-asut eivät sallineet kovin pitkää oleskelua ulkona tuulisen Pyhäjärven rannassa.

Tilaisuutta varten sovellettu juhlavalaistus.

Lahjan saaja vaikutti tyytyväiseltä.

"Luovutustodistus"

Lahjatodistus
Todistuksesta selviää tärkeimmät seikat pyörästä, saajasta ja lahjan luovuttajista. Lisäksi pitää mainita teknisen avun osalta Jukka Rissanen joka hoiti logistiikan ja valaistuksen luovutuspaikalla.

"Luovutustodistuksen" käsitelty kuva.

Tiedot
Virallinen tyyppi on Honda CL350/325, tyyppikoodi 9908, ajoneuvoluokka L3. Edessä 19 ja takana 18 tuuman renkaat.

Amerikanpyörä
Rekisteröintitodistuksen mukaan kyseinen pyöräyksilö on valmistettu USA:ssa vuonna 1972. Onko kyseessä vain kokoonpano vaiko syvällisempi valmistus. Sitä en toistaiseksi tiedä. Asia selvinnee ajan kanssa. Se kuitenkin on selvää että tätä pyörämallia ei ole markkinoitu Euroopan puolella. Malli on suunniteltu aikanaan vain Amerikan markkinoita varten ja oli siellä kohtuullinen myyntimenestys. Jälkeenpäin näitä lienee tuotu muutamia Eurooppaan ja Suomeenkin. Täällä myytiin menestyksellisesti rinnakkaismallia CB350. Merkittävin ero on pakoputkiston sijaintija rengaskoko.

On ennenkin ajanut tätä pyörää
Erikoisinta tämän pyörän historiassa on että nykyinen lahjan saaja on omistanut tätä samaa pyöräyksilöä vuosituhannen vaihteessa ja tämä oli hänen ensimmäinen moottoripyöränsä ikinä.

Pienitehoinen nykyliikenteeseen 
Silloin tuli huomatuksi että pikku-Honda ei oikein pärjää pidemmissä reissuissa ja pyörä lähti muille markkinoille tilalle tullen tuplasti suurempi BMW-pyörä. Mutta hyvää ajo-oppia tällä sai. 

Enää ei tarvita kahta käyttöpyörää
Nyt liikkumistarpeet ovat muuttuneet koska asumme saman katon alla mutta lähistöllä liikkumiseen tämä laite on varmaan kerrassaan mainio. Työmatkat ja pienet pyrähdykset lähiseudulla.

Ei pidemmille matkoille
Kokoontumisajomatkoihin tai kunnon matkailuun tämä on auttamatta liian pieni ja voimaton. Joutuu olemaan muun liikenteen jaloissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti