lauantai 11. heinäkuuta 2015

Työleirillä eli kesämökillä


Muidenkin edestä
Perikunnan mökistä on pidettävä huolta. Varsinkin jos aikoo sitä itse hyödyntää. Mökillä lepääminen toteutunee parhaiten vuokramökillä, ei omistusmökillä.

Puuhaa pitää olla
Toisaalta aivan vetelänä olo ei ole koskaan kovin pitkään itseä tyydyttänyt noinniinkuin olomuotona. Eikä niin paljoa viitsi viinaakaan juoda että pysyisi koko ajan lepotilassa.

Kuistin lattia ja tolpat
Siksipä tämän kesän päähommaksi otin kuistin kunnostamisen. Toukokuussa kävin painepesurilla päästelemässä vanhat maalit pois. Säästyy raappaamiselta ja hiomiselta. Kuistin lattiaan öljypohjainen kuultomaali ja kaiteisiin sekä pylväisiin vesiohenteinen tummanpunainen ulkoseinämaali. Säätila, kuten sade, ajoitti hommaa sopivasti että lepäämäänkin välillä ehti.

 Ensimmäinen kerros hyvin kuivalle pinnalle.

Laudoitukseen uppoaa
Ohut öljypohjainen kuultomaali katosi kuivaan puuhun hyvin nopeaan. Viikon imeyttämisvaiheen jälkeen toinen kerros edellisen päälle niin värisävy hieman tummui ja pinta tuli kiiltävämmäksi. Kuvassa näkyvä purkillinen ei riittänyt pohjustukseksi koko alalle vaan piti toisesta purkista jatkaa.  

 Kuvan yläreunassa on jo valmista pintaa.

Toinen kerros nopeampi maalata
Toista kerrosta edellisen maalipinnan päälle maalatessa maalia kului vain noin puolet ensimmäiseen kerrokseen nähden. Väriä jäi siis tilkka mahdolliseen myöhempään korjausmaalaamiseen tulevina vuosina. Maaleja ei voi mökillä säilyttää koska talviaikana maali jäätyisi. Purkit pitää viedä kaupunkiasunnon varastoon varastoon.

Pieni osa remonttitarpeista.


Taiteltavat tikkaat moneen tarpeeseen
Kuvasta puuttuu tärkein kalu eli muunneltavat alumiinitikkaat. Niistä saa työtason, tavalliset tikkaat, ja erilaisia telineratkaisuja. Satasen peliksi ihmeen monikäyttöinen ja tukeva laite. Ja helppo käyttää. Menee pieneen tilaan joten auton kyydissä kulkee hyvin.

Talonpoikaiskaapin remonttia
Muutakin laittoa oli kuten talonpoikaispiirongin alakaapin saranapuolen lohkeamien liimaus.

Liima likistyksessä.

Pärekaton siivous ja muita pikkuhommia
Monta muutakin asiaa tuli touhuttua: sateella aitan pärekatolta risujen ja neulasten haravointi, mökin savupiipun juuren ja peltikaton välisen sauman kittaus poudalla, polttopuiden pinoaminen liiteriin, pihalaatoituksen pesu, veneen pesu, liiteri-huussi-pihavarasto-yhdistelmärakennuksen siivoaminen ja järjestely ja varastohyllyjen pystytys, yleinen mökin pihamaan siistiminen ja roskien poltto sekä monenmonta pientä hommaa. Kahdessa viikossa ehtii yllättävän paljon.

Kiipeilyä ja muuta ikävää
Räystäskourujen tyhjennys ja pesu tulee vastaan vasta tulevana kesänä. Samoin huussin makkilaatikon tyhjennys. Sitä hommaa on jotenkin helppoa siirtää kunnes laari tulee täyteen tuotetta.

Moottoripyöräajelua
Toki matkailuakin tuli harrastettua: päiväseltään mökkihommien välissä, vaimon kera, ajeltiin muutaman sadan kilometrin lenkki Rääkkylään tuttavien mökille California Adamant:illa. Suoritimme melkoisen matkan ajosta sorateitä myöden. Kyytiläisen kommentti oli: tämähän menee tasaisemmin soratiellä kuin auto. Niin muuten meneekin ja kovempaa.

Kehitystä jatketaan
Suunnittelemani ainutlaatuinen jousitus/takatuentaratkaisu vaikuttaa kehityskelpoiselta. Pitänee tutkia onko kyseisellä ratkaisulla kaupallista potentiaalia trikemaailmassa. Ainakaan netistä bongatujen trikejen jousituksissa en ole likimainkaan vastaavaan törmännyt.

Myös Kontiorallissa
California Adamant:illa tein myös Kontiorallimatkan. Josta juttu alempana tässä blogissa. Pientä laittoakin oli.

Suunnitelmia
Ensi vuonna uudet mökkikohteet kunnostukseen. Kuten mökin ovet. Lisäksi pitäisi rantaan johtavalle jyrkälle polulle laittaa kaide. Portaat parkkipaikalta mökin kuistille ovat myös tilauksessa.

Mökkipyöräparkki kallion laella.

Itäinen tukikohta
Silloin kun mökki ei ole muussa käytössä niin käytän sitä matkan varrella yöpymiseen ja muuhinkin lepoon seudulla kulkiessa. Tarkemmin Savossa ja Karjalassa kulkemiseen ja onpa tulut koukattua Kainuunkin sekä Kymenlaakson puolelle.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti