keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Ducatin uudemman mallinen OBD liitin


Minulle uusi liitintyyppi
Otsikon mukaista asiaa piti ihmetellä tänään. Kävin erinäisissä liikkeissä kyselemässä vastakappaletta eli urosliitintä. Liki joka paikassa ihmeteltiin kyseistä liitintä eikä sitä löytynyt esimerkiksi Tampereen Sähköpalvelun tiedostoista saati siihen vastakappaletta.

Pyörässä oleva liitin.

Yritystä oli
Ystävällinen myyntimies soitteli yhteyksiään läpi mutta ei löytänyt kyseiseen liittimeen vastakappaletta.

Voihan sen tehdä itsekin
Sellainen pitänee sitten itse tehdä. Kytkentäkaavio on selvillä. Säätöasiaan riittää kunhan on kontaktit ja vielä oikeassa järjestyksessä. Ducatin maahantuojalta voisi tietenkin tiedustella mutta epäilen että sielläkin tulisi vesiperä. Heidän omissa laitteissaan kyllä lienee vastakappale tähän.

Muitakin hankalia liitoksia
Toisessakin kohteessa olen törmännyt moiseen ilmiöön. Kolminapaista Delphi Metripak 150 urosliitintä ei myöskään löydy. Se puolestaan on tarpeellinen Guzzin ja H-D:n TPS:n säätöön tai toiminnantestaukseen. Olisin kiitollinen tiedosta missä näitä olisi saatavilla muualta kuin Amerikasta tilaamalla.

Idästä nousee valo
Ilmeisesti, noin niinkuin oletusarvoisesti, pitänee suunnata katse itämaiden suuntaan. Kyseessä saattaa olla Mitsubishin kalustoon kuuluva liitin.

Lisäys 19.12.2014
Vastakappale liittimeen löytyi. Nyt vain koetan etsiä ohjelmapakettia millä Mitsubishin moottorinohjausta säädetään. Siihenkin saattaa mennä aikaa. Vastaavaa pakettia kuten esimerkiksi BikeDiag oheistoimintoineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti