keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Arkipyörän perushuoltoa Huohotusputki letkun sijaan


Letku murentunut
Edellisestä jutusta selviää että yksi huohotusjärjestelmän letkuista oli tullut tiensä päähän. Letku on jotain muotoonvalettua kumimaista ainetta niin arvelin korvaavani sen varsin helposti paremmin kestävällä mm raskaan kaluston järjestelmissä käytetyllä muoviputkella.

Ei taivu muotoihin
Kudosvahvistettu letku ei oikein olisi sopinut tilalle.

Harjoittelin
Taivuttelin kuuman ilman avulla muoviputkeen alkuperäisen kaltaisia mutkia mutta huonolla menestyksellä. Harjoittelemalla muutaman mutkan niin riittävän siisti varaosakin syntyi. Ja taatusti murtumaton. Kestää öljyä, vettä, alkoholeja ja bensiiniä.

Breva 1100 Tankin irrotus.

 Alinna onnistunein versio.

Huohotinputki koeasennettuna.

Varaosankin olisi voinut tilata
Toki on mahdollista tilata liikkeestä uusi letku tai tehdä vanhan mallin mukaan valumuotti ja tehdä letku esimerkiksi uretaanista. Yhden letkun takia en viitsinyt vaivautua.

Tankki maalarilla

Otin polttoainetankin irti toimittaakseni sen maalaukseen. Nyt se on maalarilla. Toivottavasti saan toukokuuksi takaisin. Samalla paljastui em. putki. Hieman sitä, tai sen sisäpintaa, on aika värjännyt mutta edelleenkin jämäkkä ja lujasti paikoillaan. Ei vuotoja.

Huotinputki 2,5 vuotta vanha.

Uusi loppukäyttäjä
Kyseinen putki hoiti tehtävänsä ainakin siihen asti kunnes pyörä vaihtoi omistajaa keväällä 2016. En valitettavasti tiedä missä pyörä nyt menee.

Terveiset nykyiselle omistajalle
Sikäli itsellä on hyvä mieli että sain pyörästä vaihdossa hyvityksen ja liikkeestä pyörän ostanut taatusti toimivan ja hyvin huolletun pyörän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti