keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Arkipyörän perushuoltoa Huohotusputki letkun sijaan

Edellisestä jutusta selviää että yksi huohotusjärjestelmän letkuista oli tullut tiensä päähän. Letku on jotain muotoonvalettua kumimaista ainetta niin arvelin korvaavani sen varsin helposti paremmin kestävällä mm raskaan kaluston järjestelmissä käytetyllä muoviputkella. Kudosvahvistettu letku ei oikein olisi sopinut tilalle. Taivuttelin kuuman ilman avulla muoviputkeen alkuperäisen kaltaisia mutkia mutta huonolla menestyksellä. Harjoittelemalla muutaman mutkan niin riittävän siisti varaosakin syntyi. Ja taatusti murtumaton. Kestää öljyä, vettä, alkoholeja ja bensiiniä.

Breva 1100 Tankin irrotus.

 Alinna onnistunein versio.

Huohotinputki koeasennettuna.

Toki on mahdollista tilata liikkeestä uusi letku tai tehdä vanhan mallin mukaan valumuotti ja tehdä letku esimerkiksi uretaanista. Yhden letkun takia en viitsinyt vaivautua.

Jatkoa 13.10.2015
Otin polttoainetankin irti toimittaakseni sen maalaukseen. Nyt se on maalarilla. Toivottavasti saan toukokuuksi takaisin. Samalla paljastui em. putki. Hieman sitä, tai sen sisäpintaa, on aika värjännyt mutta edelleenkin jämäkkä ja lujasti paikoillaan. Ei vuotoja.

Huotinputki 2,5 vuotta vanha.

Lisäys 06.02.2018
Kyseinen putki hoiti tehtävänsä ainakin siihen asti kunnes pyörä vaihtoi omistajaa keväällä 2016. En valitettavasti tiedä missä pyörä nyt menee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti